Черкаські фехтувальники вибороли 9 медалей чемпіонату України
Понеділок, 30 квітня 2018, 18:12

3004 фехтування головне

Змагання відбулися у Києві і це був останній старт у сезоні 2017/2018 років перед чемпіонатом Європи та світу

24 квітня змагались чоловіки. Черкаси представляли 10 чоловіків. До п`єдесталу пошани вдалось потрапити тільки Олександру Каракаю, який за вихід до фіналу програв майбутньому чемпіону України - одеситу Андрію Ягодці з дуже неприємним рахунком 15-14. Зовсім трохи не вистачило Красовському Олександру, щоб потрапити до медального заліку, він 6.

25 квітня чоловіча команда прийшла на змагання під першим номером українського рейтингу. За вихід до фіналу наша команда дуже впевнено отримала перемогу над Одесою, капітаном якої був чемпіон України та перший номер українського рейтингу Ягодка Андрій. У двобої за перше місце черкаська команда у складі: Каракай Олександр (ШВСМ, Динамо), Красовський Олександр (ШВСМ, Динамо), брати Нікітіни Юрій та Іван (ШВСМ, Динамо) програла представникам Миколаєва і посіла другу сходинку п`єдесталу пошани. Друга команда черкащан у складі: Капустян Євгеній (ШВСМ, Динамо), Куксенко Роман (ШВСМ,ЗСУ), Кумпанський Олександр (КДЮСШ № 2, Спартак), Лифарь Антон (КДЮСШ № 2, Спартак) посіла шосте місце.

26 квітня змагання продовжили жінки. Нажаль, наші дівчата закінчили свій виступ за вихід до вісімки. Зато наступного дня вони взяли реванш. Програвши Миколаєву за вихід до фіналу, команда черкащанок у складі: Залевська Діана (ШВСМ, Спартак), Озерова Дар`я, (ШВСМ, Динамо), Псюрніченко Аліна (КДЮСШ № 2, Спартак), Гнідашева Валерія (КДЮСШ № 2, ЗСУ) у наполеглевій боротьбі виграли у представниць Одеси і стали бронзовими призерками чемпіонату України. Всього черкащани привезли 9 медалей та принесли області 900 очок. Спортсмени та їній тренер Шкалікова Людмила Миколаївна приймають поздоровлення.

 

3004 фухтування 1