Марина Семенько допомогла збірній України вибороти срібло чемпіонату Європи
Написав Стас Лопес   
Четвер, 15 березня 2012, 11:41

fehtovkljdcfwdc1

Марина Семенько та Людмила Шкалікова в Хорватії

 

В Хорватському місті Пореч завершився чемпіонат Європи з фехтуванні на шаблі серед юніорів та кадетів. В престижному турнірі взяли участь і дві черкащанки. В змаганнях серед юніорів за нагороди боролася Марина Семенько, а в кадетському турнірі взяла участь Катерина Мельник. 
    На цьому турнірі Семенько допомогла українській збірній показати вагомий результат – виграти срібло в командному старті. Таким чином українські юніори вперше, за півтора роки, зуміли піднятися на п’єдестал пошани на престижному турнірі.
У фіналі змагань українки поступилися збірній Росії. При чому сама зустріч складалася доволі успішно для України. Однак провал одеситки Кравацької, на одному з рубежів, перекреслив всі попередні зусилля Комащук з Хмельницького та нашої Семенько. В результаті золотий поєдинок завершився з рахунком 45:38, для росіянок.


Склад юнацької збірної України:
Аліна Комащук (Хмельницький)
Марина Семенько (Черкаська)
Олена Кравацька (Одеса)
Валерія Чудилова (Київ)

 

2


     В індивідуальних змаганнях Марина Семенько далеко пробитися не змогла, однак як зауважила «Черкаському спорту» її тренер – Людмила Шкалікова черкащанка спробує надолужити згаяне вже на чемпіонаті Світу, який 31-го березня стартує в Москві.


   А поки титуловані спортсмени готуються до світових змагань юні шаблісти  здобувають досвід у рідних стінах. Цими вихідними у Черксах відбудеться дитяча ліга з фехтування. У календарному плані це нові змагання, які складаються з 5 стартів, один із них пройде саме в Черкасах.