Кращі борці країни змагалися в Черкасах
Написав Вікторія Хамаза   
Четвер, 31 жовтня 2013, 12:12
grekorum 21327193
   Понад сотню борців із різних куточків України змагалися у Черкасах за нагороди всукераїнської першості греко-римської боротьби.
  Усеукраїнський турнір із греко-римської боротьби цьогоріч зібрав понад 200 сотні спортсменів із різних куточків країни. Змагання проходять у Черкасах четвертий рік поспіль. Вони присвячені пам’яті колишнього керівника сільськогосподарського підприємства «Плешкані» Дмитра Лисуна. Свого часу він став майстром спорту з вільної боротьби. А 20 років тому організував у Плешканях борцівську секцію. Її відвідували не лише місцеві хлопчаки, а й діти з навколишніх сіл. Нині справу великого спортивного діяча прдовжуть сини та дружина.
    «Утворилася така велика команда, яка завойовувала призові місця в області. У складі збірної області вихованці виступали на всеукраїнських змаганнях. Донині це відбувається. Це так приємно бачити, як хлопчики отримують від цього задоволення. Це свято для дітей. Потрібно вкладати в них гроші, адже це наше майбутнє», – говорить Людмила Лисун, дружина Д.Лисуна.

grekorum 21photo

   Саме родина Дмитра Лисуна започаткувала цей турнір. Щороку він збирає понад 20 команд. Цьогоріч учасники всеукраїнської першості змагалися у двох вікових категоріях. Нашу область представляли юні борці з Черкас, Золотоноші та Золотоніського району – земляки Дмитра Лисуна. Черкащани здобули значну кількість нагород різного ґатунку.