Дев'ятирічна дзюдоїстка з Черкас виграла золото на Всеукраїнському турнірі
Написав Юлія Порпленко   
Четвер, 03 жовтня 2013, 11:42

festival borba Detskaya67586865856 Liga

Черкаські юні дзюдоїсти засяяли медалями на «Кубку Скіфів»

. У Херсоні на  Всеукраїнському турнірі з дзюдо серед юнаків та дівчат троє наших спортсменів вибороли золото та дві срібні нагороди. Конкурентів у черкащан було чимало. У змаганнях брали участь близько 500 дзюдоїстів. 

 

Черкаські дзюдоїсти не вперше випробовують свої сили на херсонському татамі. Перевірити рівень своєї підготовки та отримати омріяну медаль – головний стимул для дев’ятирічної  Юлії Курченко. З Херсона дівчина привезла свою 12-ту золоту нагороду. Юлії Курченко не було рівних у категорії 40 кг. серед спортсменок 2002-2003 року народження. 

 

 Третій Всеукраїнський турнір з дзюдо «Кубок Скіфів» серед юнаків та дівчат проходив у 4-х вікових групах. Традиційні херсонські змагання збирають перспективних борців з усієї України. Ще дві срібні нагороди з цього турніру повезли черкаські хлопці. Так Іван Прудіус став срібний призер турніру у категорії 34 кілограми, серед одинадцятирічних борців. А дванадцятирічний Рустам Алієв оформив медаль, яка йому дісталася дорогою ціною. Попри травму спортсмен, який виступав у категорії 55 кг., зумів провести низку вдалих поєдинків і оформити срібло.