Чемпіонат України з греко-римської боротьби серед кадетів в Черкасах вдався!
Вівторок, 06 лютого 2018, 09:52

0302 грекоримська

Огляд змагань, які відбулися 2-3 лютого, від сайту Федерації греко-римської боротьби України

Борці подарували технічну боротьбу і багато емоцій! Хто ж здивував? Це - Юрій Лупан (45) з Тячева (Закарпаття)! Молодці, без сумніву - Генадій Завертайло (Маріуполь) , якому конкуренти - Олександр Яковлєв (Волноваха-Біла Церква), Олег Халілов (Мукачево), нестримно тиснуть на п'яти. Дуже впевнено переміг Дмитро Васильєв (48) з Кривого Рогу! Фінальний оєдинок між Володимиром Войтовичем (51) з Тернополя та Миколою Савчуком з Рівного став однією з найцікавіших сутичок заключного дня. На останніх секундах Войтович в буквальному сенсі - вирвав перемогу! У вазі до 55кг дуже красиву боротьбу продемонстрували Вадим Рафа (Жмеринка; Біла Церква) та Владислав Скрит. А вирішальне протистояння між Максимом Куценко (Кривий Ріг) та Едуардом Стрільчуком з Долини одна з найвидовищніших сутичок! Стрільчук провів кидок за руку через себе за сім секунд до свистка і вирвав перемогу! У вазі до 60 кг. чудово проявили себе Ярослав Кулинич (Харків), Єгор Букатий (Київ) та переможець Владислав Євтушенко (Краматорськ). Микита Ухатюк (60) з Харкова в рівній боротьбі, за рішенням суддів, переміг у сильного борця з Маріуполя, який нині представляє Київський коледж ім. Івана Піддубного - Івана Максютенка. Намагаючись провести лампочку в другому пкеріоді Ухатюк опинився на спині і накривання Максютенку не зарахували. Мені важко коментувати цю ситуацію, напевне, арбітри мали підставу для скасування оцінки в цьому епізоді. Стабільно пройшов чемпіонську відстань у цій вазі Василь Васильківський (Біла Церква). Достойно змагався Микита Політаєв (Київська область)! Впевнено переміг Гліб Скорофатов (71) (Біла Церква). Є перспектива у Владислава Отечко з Краматорську. Дуже гарно виглядали Влад Шишко (Біла Церква) та Сергій Попович з Берегово (Закарпаття). У вазі до 80кг. гарно проявили себе Олександр Груднак (Закарпаття), Єремій Ломако (Київ), Влад Струтинський (Долина). Напружений пождинок видали Владислав Гузенко (Запоріжжя) та Єгор Линник (Костопіль). Відразу скажу, Олег Собчук уважно передивився цю сутичку і визнав рішення суддів правильним. Хоча рішення зупинити поєдинок за 30 секунд до закінчення викликало шок не тільки у представників Запоріжжя! Гузенко, незважаючи на зауваження, а попередження робилися обом борцям, вів негативну боротьбу. Простою мовою - брутально йшов головою вперед! Після трьох попереджень поєдинок зупинили. У фіналі (80), Артем Подакін (Луганськ), програв Микиті Алєксєєву (Харків). Алєксєєв впевнено довів, що він сильний, чутливий, різноплановий борець! Богдан Медвідь (92) з Долини не зумів знайти ключик під Олександра Прицепова (Харків). Гідно боролись Давид Самсонов (Миколаїв) та Максим Федоренко (Полтава).

Красивий фінал подарували важковаговики (110). Богатирі відважно йшли в хрест і виконували кидки прогином. Андрій Кравчук (Вінниця) поступився Михайлу Вишневецькому з Харкова. Є над чим працювати Святославу Калашнікову (Луганська обл.) та Максиму Лакізі з Миколаєва.

Борці показали дуже зрілу, майстерну боротьбу. Не всім пощастило дістатися п'єдесталу. Однак ми побачили, що в нас є майбутнє! В Україні росте дуже багато талановитих, сильних борців! Про це ми говорили зі старшим тренером молодіжної збірної Віктором Лозовим та старшим тренером Кадетської команди Дмитром Шевчуком. Вітаємо призерів і дякуємо особистим тренерам за величезну працю! Дякуючи вам, дорогі наставники, в всіх регіонах розвивається боротьба!

Ми дякуємо організаторам за прекрасне Свято дитячого спорту! За світлий зал, он-лайн трансляцію, теплий прийом!

Ми бажаємо команді Дмитра Шевчука і Олексія Лозового успіху на чемпіонаті Європи!

 

Сайт федерації греко-римської боротьби України: borba.com.ua (автор: Олександр Пастухов)