В Умані фінішував міжнародний боксерський турнір
Написав Ярослав Петриченко   
Вівторок, 31 травня 2016, 13:30

3102016

До Умані з'їхалися більше 130 кращих боксерів з усіх куточків України, а також Словаччини, Литви, Молдови, республіки Придністров'я, Білорусії та Ізраїлю.

 

   Ну ось і дочекались. Кілька місяців переживань та важкої підготовки. Практично щоденні переговори з представниками інших країн. Доволі серйозна потрачена сума на організацію заходу. Спеціально під захід організовані навчально-тренувальні збори збірної України серед юнаків. Запрошено почесних гостей таких як:7-миразовий чемпіон світу серед професіоналів В. Сидоренко, державний тренер України з боксу Ю. Шевчук, ген. секретар федерації боксу України І. Гурович, тренер визнаних боксерів О. Усика та Д. Берінчика С. Ватаманюк, МСМК, боксер розіграшу APB Р. Головащенко, старший тренер збірної України з боксу серед юнаків, МСМК О. Кудінов, мер м. Умань О. Цебрій, заступник губернатора Черкащини С. Овчаренко. І це далеко не весь список проробленої роботи оргкомітетом в організації справді історичної події для боксерської Умані. Умань гідно, з широким розмахом, подекуди навіть помпезно, і головне результативно провела з 25 по 29 травня Міжнародний турнір з боксу серед юнаків 2002-03р.н. присвячений перемозі у Великій Вітчизняній Війні, - відбірковий турнір до чемпіонату Європи.

   4 дні точились напружені, безкомпромісні, яскраві бої на уманському ринзі в міському будинку культури. Умань в складі збірної України представляли одразу 9-ть боксерів. Дуже прикро, що вже в першому бою зазнали поразки, хоч і в рівних боях, наш Роговий Саша (35.5кг) - молдавському боксеру Цуркан А. та Возний Олексій (40 кг) боксеру з Харкова Дрижаку Д. У піівфіналі,вигравши свої перші бої, поступились Реміняка Діма (50 кг) боксеру з Словаччини Майдуліку А., Маргарян Артур (62 кг) поступився боксеру з Донецької обл.Бредіхіну А. та Башинський Олексій (65 кг) поступився боксеру з Ізраїлю Ілюшонку Д. Ну і фіналу дістались 4-ри уманчани. Вигравши впевнено перших два бої, Колісніченко Діма (35.5кг) у напруженому бою все-таки поступився іменитому одеситу Молодану Д. Така сама ситуація і у Шиманського Ростислава (43 кг). Він також після двох виграшних боїв поступився у фіналі Гаврилюку М. з Одеси. Зате феєрично закінчили змагання Івасюк Валентин (44.5 кг) та Дзюбейло Максим (52 кг). Перший почергово впевнено виграв у боксерів з Ізраїлю та Закарпаття. У фіналі Валіку протистояв його старий знайомий Шумілов А.з Києва, якому Валік в рівному бою поступився місяць тому на чемпіонаті України, в Ужгороді. Тут же, в рідних стінах, Івасюк виграв без жодних запитань. Всі три свої поєдинки також впевнено виграв і Максим. До того ж, перші два достроково. У фіналі Дзюбейло з двома нокдаунами переміг білоруського боксера Совельєва М.

310520162

   'Отож маємо 7 призерів престижного міжнародного турніру, два з яких де-юре представлятимуть нашу країну на чемпіонаті Європи в Хорватії вже в липні цього року. Це дійсно історична подія,а головне великий крок вперед у розвитку боксу в нашому місті.

   Усім учасникам турніру дуже сподобався рівень боксу та рівень організації турніру. Боксери із-за кордону обіцяли ще приїздити до нас, адже такого теплого прийому, як в Умані вони давно не відчували.

   Фінальні поєдинки були організовані в стилі шоу. До численної кількості глядачів, які зібрались в залі МБК долучились ще тисячі онлайн глядачів, адже всі дні змагань велась онлайн трансляція поєдинків завдяки телекомпанії "ТІМ". Боксери виходили в ринг під супровід галогенних ламп, музичних композицій та пронизуючого баритону ринг-анонсера. Рахунки боїв глядачі одразу могли побачити на екрані відеопроектору. Всі призери нагороджувались оригінальними медалями, плакетками, футболками з логотипом турніру, цінними подарунками, вимпелами і т.д. Всі судді та члени головної суддівської комісії також були нагородженні сорочками з логотипом змагань. Також дипломи вручались тренерам переможців турніру.

   За підсумками п'ятиденного заходу також визначились найкращі боксери змагань. У номінації "Кращий боксер турніру" від компанії "Світ Меблів" з рук одного з директорів Микитчака П. новітнім планшетом був нагородженний Дзюбейло Максим. За кращу тактико-технічну підготовку кубок отримав вінницький боксер Кушнір Володимир та боксер з Броварів Лагута Олег. За Волю до перемоги кубок отримав Івасюк Валік та Колісніченко Діма (обоє з Умані). Ну і приз глядацьких симпатій у уманчанина Шиманського Ростислава. От таким вийшов довгоочікуваний уманський турнір. Попереду два важких збори у Надвірній та Вінниці після яких Європа. Бажаємо хлопцям гарно підготуватись та гідно представити свою країну.

   Наостанок хотілося б подякувати людям, які допомогли у проведенні турніру, адже без їхньої допомоги в нинішній час такі масштабні заходи проводити не реально. Це губернатор Черкаської області Ткаченко Ю., начальник управління молоді та спорту Черкаської обласної адміністрації Зеленський М., мер м. Умань Цебрій О., державний тренер України з боксу Шевчук Ю.,голова федерації боксу Черкаської області. Тищенко С., головний суддя змагань Лазарєв Д, головний секретар змагань Дубров Л., голова колегії суддів України Золотар А., директор ПОСП "Уманський тепличний комбінат" Гордій М., директор Ф.Г."Хорста" Хорохонько С., директор-компанії "Світ Меблів" Микитчак П., директор фірми "Риба'к" Кучерявий Л. директор фірми "Світ Вікон" Лисак О., директор агрофірми "Текуча" Лукашенко О., директор телекомпанії "Тім" Кисляк С., директор ресторану "Пан Кабан" Семченко Я., директор комплексу "Фортеця" Поліщук М., директор Р.А. "Карін" Степанський В., директор клініки "Роял Дент" Параскун А. , директор магазину "Капітошка" Зозуля С., директор фірми "Еліт" Притула Ю., директор друкарні "Софія" Жовтий О., директор МБК Троян В., директор компанії "Уманьпиво" Кисіль А., протиієрей Олександр Смагло - настоятель храму всіх святих, директор КСП "Родниківка" Войченко С., директор магазину "Євробуд" Романюк І., директор магазину "Музон" Квітченко І., приватні підприємці Гриценко О., Свищ В., Снідковський І., Гринь В., Коваль М., Загородній С., Сич Р, Карайкоза М., Березенко С., Безсмертний Р., Білик С., Обараз М., Натан Охайон. Також окрема подяка директору уманської ДЮСШ Грязнову В., голові федерації боксу м. Умань Романюку Р., начальнику відділу з питань фізкультури та спорту уманської міськради Ремез О. та тренерському колективу в складі Петриченка В., Кабанова В., та Ковалика О.