Уманчани взяли участь у матчевій зучтрічі з боксу Україна - Ірландія
Написав Administrator   
Субота, 21 травня 2016, 09:03

-ECOur3H6Pc

Міжнародний досвід боксери здобували в м. Долина Івано-Франківської області.

 

   11 видовищних боїв стали окрасою свята боксу в спорткомплексі «Юність» двадцятитисячного райцентру. Серед 11-ти українських боксерів були бійці з Івано-Франківська, Калуша, Умані та безпосередньо з Долини. Такі товариські зустрічі на Прикарпатті традиційні, адже один із тренерів збірної Ірландії вихованець Івано-Франківського боксу – Ігор Хміль, який ще давно виїхав до Дубліна на постійне місце проживання. Така зустріч була четвертою для ірландців за останній тиждень. Подібні матчеві зустрічі пройшли в Івано-Франківську, Надвірній, Коломиї.

hft5xCkYeU0
   Дуже хотілося б відмітити високий рівень боксу ірландців. Багато хто думав, що ірландські боксери безкомпромісні, жорсткі рубаки, які пропускають 10 ударів, щоб влучити по супернику 11 разів. Одразу хочу розвіяти ці думки. Насправді це швидкісні, вибухові, технічні боксери. В основному віддають ініціативу і працюють 2-ми номерами, філігранно працюючи на контратаках та на випередження. Відмітив би ще їхню впевненість в собі. Таке враження, що вони були господарі рингу. Це результат постійних виїздів за кордон – міжнародний досвід, якого так бракує нашим боксерам.
Тепер безпосередньо про виступ. З уманських боксерів змагались Дзюбейло Максим (52 кг) та Івасюк Валентин (43 кг). Суперники у них були мабуть найіменитіші серед усіх ірландців. У Валіка – дворазовий чемпіон Ірландії та призер минулорічного чемпіонату Європи. У Максима призер Ірландії та учасник минулорічного чемпіонату Європи. Обидва наших бійці виклались на повну та, на жаль, мандраж та відсутність досвіду з боксерами такого рівня, дали про себе знати. Івасюк, програвши 2 раунди, третій трішечки виграв, в цілому бій програвши. Дзюбейло, на мою думку та на думку старшого тренера збірної України з боксу серед юнаків Кудінова О.Б., який також був присутній на святі боксу, виграв в натяжку всі 3 раунди, хоч і не бездоганно. Та судді побачили бойову нічию. Все одно ці бої хлопцям можна записати в актив, адже перед майбутнім чемпіонатом Європи це неоціненний досвід.

mtcFz5uj1Hk

   Уцілому зустріч закінчилась мінімальною перемогою українців. Ще хотілося б написати про ірландців. На цей момент у національної збірної Ірландії з боксу вже є 6 ліцензій на Олімпіаду. В порівнянні, з Україною, яка немає жодної – це добрий результат. Також за останніх 5 років у 5 чемпіонатах Європи серед чоловіків в командному заліку Ірландія стабільно посідає 2 місце після Росії, тому насправді рівень ірландського боксу дуже високий. Дякуємо людям, які нашим хлопцям дали таку можливість побоксувати з цими відмінними бійцями це Степанюк Тарас (м. Коломия) та Іван Ленько (м. Долина).

Ярослав Петриченко