У Черкасах стартував чемпіонат України з боксу серед юніорів
Написав Administrator   
Середа, 06 квітня 2016, 12:11

640x426-images-news-032016-.thumbs-8a877b6ea2fc55d164e36f5d9edfd1d1 930 0 0

Черкаси вперше в історії приймають чемпіонат України з боксу серед юніорів. Свої сили на ринзі впродовж п’яти наступних днів випробовуватимуть 184 спортсмени з усіх куточків держави.

 

За чемпіонське звання змагатимуться боксери у віці 15 – 16 років. Турнір присвячений пам’яті Віктора Яворського.

 

   Участь у офіційному відкритті чемпіонату взяли імениті спортсмени, зокрема, чемпіон світу за версією WBC Віктор Постол, представники міської та обласної влади. Мер Черкас Анатолій Бондаренко, вітаючи учасників змагань, висловив гордість за спортсменів і зазначив, що такі події в обласному центрі стануть гарною традицією.

   – Щороку в нашому місті проходить близько 30 масштабних змагань, але чемпіонат такого рівня відбувається вперше, – зауважив Анатолій Васильович. – Черкасам є ким пишатися. Юрій та Дмитро Майдакові, Мішико Беселія – кожним своїм виступом на ринзі вони підтверджують свою майстерність у досягненні високих результатів.

    Усім учасникам змагань міський голова побажав нових та чесних перемог. Дмитру Майдакову на відкритті він презентував боксерські рукавички, а для дитячо-юнацької спортивної школи "Вікторія" – сертифікат на суму 35 тисяч гривень для купівлі спортивного інвентарю.

   Чемпіонат триватиме до 10 квітня й проходитиме в спорткомплексі "Манеж", що на вулиці Пастерівській, 102. Як розповів ініціатор турніру, президент Федерації з боксу області Сергій Тищенко, наступним етапом для його переможців стане вже чемпіонат Європи.

 

   – Це справді історична подія для нашого міста – нам хотілося об’єднати кращих українських спортсменів і випробувати їхні сили, – сказав Сергій Олександрович. – На відкриття чемпіонату ми запросили світову зірку вітчизняного боксу, аби стимулювати молодих спортсменів брати приклад із таких людей, не зупинятися та зростати чемпіонами.

Прочерк