Семеро уманчан взяли участь у чемпіонаті України з боксу
Написав Олександр Білий   
Четвер, 13 листопада 2014, 00:25

LHQljjcn WI 

  Днями у Вінниці, вже в легендарному «Нокауті» проходив чемпіонат України з боксу серед дорослих віком до 22 років.

Традиційно в заході брала участь і збірна Черкащини. І за підсумками останніх чемпіонатів України нашій області міністерство спорту України дозволило виставити аж 12-ох боксерів. Серед всіх цих бійців 7 представляли уманську школу боксу, а саме: Завідняк Сергій(52кг), Гнип Андрій(56кг), Смирнов Андрій(64кг), Янковий Сергій(64кг), Петриченко Ярослав(69кг), Дробілко Дмитро(91кг) та Васьків Петро(+91кг). І знову заангажовіність суддів та невдале жеребкування не дало нашим боксерам виступити вдало. 5 із 7 боксерів в боях, які вони програли зустрічались з майбутніми призерами…

 

Завідняк Сергій, відбоксувавши практично на рівних з Пашаєвим С. з Житомира, посів V місце. Пашаєв у підсумку бронзовий призер змагань.

 

Янковий Сергій, вигравши технічним нокаутом перший бій, другий в рівному бою програв майбутньому фіналісту Данчі І. зі Львова. Наш Сергій також у підсумку став V.

 

Дробілко Дмитро в над цікавому, драматичному бою за підсумками 3 раундів програв Муслімову Р. з Харкова, який у підсумку виграв даний турнір. І знову V місце у нашого боксера.

 

Петя Васьків програв свій чвертьфінальний бій гіганту зі Львова (107 кг. вага та 208 см. зріст) Городецькому Андрію, який в підсумку став ІІІ. Ну а наш Петро задовольнився знову ж V місцем.

 

Впевнено вигрававши свій бій у 1\8 фіналу, дискваліфікували нашого Андрія Смирнова за навмисний удар головою суперника, через що в нього сталось розсічення. Всі, хто знають Андрія і знають його стиль ведення бою ніколи не допустили б той факт, що дальневик Андрій буде «возитись» в ближньому бою і, тим більше, навмисно бити головою суперника, що не скажеш про його опонента з Закарпаття. Він весь бій в’язав нашого Андрія, бив відкритими по спині і потилиці, штовхав і т.д. В підсумку заробив розсічення, але «компетентний» рефері в ринзі побачив інше. І щось дуже підозрілим виглядів той факт, що боксера з Закарпаття в ринзі судив рефері з сусідньої Івано-Франківської обл., що правилами суворо забороняється… В підсумку наш Андрій, готуючись більш ніж місяць по 3 тренування на день, працюючи, як кінь, відбоксував на змаганнях всього 1.5 раунди із ІХ місцем поїхав додому. За це дякуємо вам, шановні справедливі, чесні та незаангажовані судді!!!

 

Та те що сталось з Петриченком Ярославом в чвертьфінальному бої не зрівняєш ні з чим.

Почергово вигравши два своїх перших поєдинки, за вихід у півфінал уманчанин боксував з сильним харківським боксером 1993р.н. майстром спорту України, якого разом з відомим вінничанином Богачуком Сергієм розводили до фіналу, Радіоновим Микитою. Отож, несподівано для всіх в 1 раунді ближче до середини ініціативою почав володіти уманський боксер. В одному епізоді можна було бійцю з Харкова навіть нокдаун відраховувати, але рефері бою вирішив в наступному епізоді за 20сек. до кінця 1 раунду відрахувати нокдаун нашому Ярославу, хоча удар, який наніс його опонент був заборонений, як кажуть, відкритою рукавичкою по потилиці. По правилах за такий удар, від якого ще й впав опонент дають одразу ж попередження, а бійцю, який отримав цей удар від 30 до 90 секунд на відновлення. Нічого цього не було. Правилами знехтували. Зібравшись в перерві, нюхнувши кілька разів нашатирного спирту, Ярик впевнено з нокдауном Радіонову виграв 2 раунд. Розуміючи, що все йде не так як планувалось, на початку 3-го раунду Микита б’є нашого Ярослава з усієї сили нижче пояса. Всі чоловіки розуміють що це… Уманчанин лежав кілька секунд без можливості перевести подих. Доклавши максимальних зусиль, проявивши і чоловічі якості, наш боксер зумів встати і продовжити бій. Нарешті Радіонову дали попередження за черговий заборонений удар. Та і Ярославу дали хвилинку на відпочинок. На жаль це не допомогло. Ноги в Ярослава потрібним чином вже не працювали. Хто подібні удари пропускав розуміє як це. В кінці третього раунду на всяк випадок рефері Ярославу щей нокдаун придумав. Хоча таких нокдаунів Радіонову за бій як мінімум 3 можна було відраховувати. Бій закінчився і судді почали всіх томити підрахунками очок. Не знаю як вони, чемні «служителі Феміди», рахували, але вийшла нічия, хоча всі бачили перемогу уманчанина. Після таких боїв запал, бажання тренуватись, ентузіазм пропаде навіть у найвідданіших любителів боксу. А все через справедливих суддів, які весь час борятся за правду… Що ж, з рахунком 1-2 дали перемогу Радіонову, який у підсумку посів 2 місце даних змагань, отримав 1тис. гривень призових, виклик у збірну України та похвалу в рідному Харкові, а наш Ярослав приїхав додому з гулею на потилиці. От така справедливість. Радує хоч те, що Черкаська область посіла ІІІ командне місце, завдяки ІІ місцю Сергія Муньки з Черкас(60кг) та ІІІ місцю Жовтобрюха Сергія(49кг). Ну п'ятьом V місцям уманчан.

 

P.S. Хотілося б відмітити, що 3 з 7 боксерів, які відвідали Вінницькі змагання являються студентами УДПУ, а саме:Смирнов Андрій, Петриченко Ярослав та Дробілко Дмитро. Готував бійців до чемпіонату України випускник УДПУ, а нині старший тренер збірної міста Умань Петриченко Віктор Борисович. Обслуговував дані змагання в якості судді ще один випускник УДПУ, суддя національної категорії Кабанов В. М. Приємно підкреслити той факт, що наш суддя, потрапив до 5-ки кращих суддів чемпіонату, з чим його і вітаємо!!!