Ростислав Архипенко: "Герой? Ні, я просто виконую свою роботу"
Написав Administrator   
Понеділок, 22 квітня 2013, 17:00

Ростислав Архипенко

Цього вікенду "Українські отамани" провели матч проти "Італійського грому", в якому перемогли з рахунком 5 : 0. Вирішальну перемогу своїй команді приніс черкащанин, уродженець Катеринопільщини Ростислав Архипенко. Після надважливої перемоги боксер дав невеличке інтерв’ю сайту Isport.ua.- Спочатку планували згідно тренерської установці вести бій першим номером, включати "маятник", наносити удари, - розповів Архипенка про стратегію на бій. - Але оскільки суперник виявився швидким в ногах, після другого раунду довелося змінити тактику. Я боксував від оборони, я провалював його атаки, намагався контратакувати.

- Підтримку партнерів по команді чули в рингу?

- Так, звичайно! Чути було всіх, і я хотів би подякувати всім - Дімі Митрофанову, Саші Усику, Васі Ломаченку, Колі Буценку - всім-всім. У перерві підказували і це дуже допомогло. Окрема подяка вболівальникам, які заповнили Палац спорту. Чесно кажучи, вперше боксував за такої підтримки. Це було класно!

- Особливу відповідальність перед виходом у ринг відчували?

- Так, і зараз це додає додаткові емоції - подвійно приємно за нашу перемогу. Емоції зашкалюють.

- Про фінал думаєте?

- Та ні, куди вже (посміхається). Хочеться пару днів відпочити, а потім вже і думати про майбутнє.

- Ростик, доводилося вже боксувати з такими високими суперниками?

- Ви знаєте, мало не кожного разу. Це суперважка вага і тут багато високих бійців - 2 метри, 1,95 м. Але я вже звик (сміється).

- Хто ваш кумир у боксі? Напевно Майк Тайсон, який за габаритами схожий на вас ...

- Так, саме він. Іноді доводиться боксувати в його манері. Холліфілд подобається. А ще - Діма Митрофанов (посміхається). Він теж часто зустрічається з опонентами, переважаючими його за зростом, так що мені імпонує його стиль.

- Через півгодини після перемоги ви вже усвідомили, що стали героєм Українських отаманів?

- Ну чому героєм? Я просто робив свою роботу.