Сергій Федченко знову завоював титул у Черкасах
Написав Стас Лопес   
Неділя, 16 грудня 2012, 01:34
1azadfedchenko

  В черкаському ПС "Будівельник" завершився вечір боксу головною подією якого став титульний бій харків'янина Сергія Федченка проти азербайджанця - Азада Аазізова. Видовищний бій, за пояс чемпіона Європи версії WBO, завершився переконливою перемогою Федченка за підсумками 12-ти раундів. А от бої андеркарту цього вечора в дечому розчарували, окрім бою за участі супертяжа - Володимира Терьошкіна поєдинки були мало видовищними.

 

   Черкаси з честю прийняли черговий вечір боксу. Окрім головного бою глядачі зуміли побачити ще сім рейтингових боїв. До слова відвідувачів ПС "Будівельник" цього вечора було менше ніж зазвичай. Однак вільні місця, переважно в кутових секторах залу, не вплинули на палкі емоції місцевої публіки. Щоправда видовищних боїв цього разу було не багато. Дещо розчарував Мамед Ядгаров, який хоч і виграв поєдинок у Шералі Дустієва, однак не зумів показати очікуваної рубки в ринзі. Не надто багато емоцій подарував і очікуваний поєдинок В'ячеслава Узєлкова проти угорця Георгі Маросі. Останній протягом трьох хвилин більше виконував функції груші для відомого боксера. В результаті на заключній секунді першого раунду арбітр віддав перемогу технічним нокаутом Узєлкову. 

 

   Пристрасті на ринзі закипіли ближче до півночі. В передостанньому бою на ринг вийшов молодий росіянин, який ще не програвав в професійній карєрі - Володимир Тєрьошкін та непоступливий українець - Максим Пєдура. Попри те, що статус боксера компанії "K-2" (яка і є організатором цих турнірів) мав росіянин черкаська публіка потріотично більше підтримувала українця. Зрештою сам бій супертяжів видався наситченим потіжними ударами. Більше їх завдав Тєрьошкін, Педурі в  свою чергу пощастило, що цей поєлдинок тривав вісім раундів, під кінець яких він виглядав важкувато. Отож одноголосним рішенням суддів перемогу в бою віддали росіянину.

 

"Я програв у чесному бою дуже сильному супернику, я ставався, але нажаль не вийшло", - так після основного бою боксерського вечора всипаний синцями виправдовувався за поразку Азад Азізов. Азербайджанець, який виступає за німецький клуб дійсно тримався непогано в бою з Федченком, причому ушкодженням на обличічі було не лише в гостя. В третьому раунді Федченкор отримав удар головою в праву брову. Після агресивного клінчу Азізова, який в цьому матчі намагався постійно переходити в ближній бій, у Сергія відбулося розсічення.

rozsichenna

Розсічення у Федченка

   Після цього український "професор" і "завівся". Два поспіль суперраунди віддячили публіці сповна за витрачений час та гроші на квитки (останні коштували від 100 грн.). Протягом четвертого та п'ятого раундів Федченко ряcно посипав суперника неприємними ударами. Однак слід віддати належне азербайджанцю він зумів вистояти після непростого обстрілу. Надалі кількість атак Федченка зменшилась, однаак переросла в якість. 

fed80493935Особливо Сергій вкладався в аперкод, цей удар 4-5 разів примушував похитнутися його суперника. Під оплески публіки боксери пройшли всю дванадцятираундову дистанцію. А вже після неї Федченку очікувано вручили пояс чемпіона Європи за версією WBO. 

 

"Я радий сьогоднішній перемозі. Причому до цього бою в мене вистачало проблем: в мене повністю не загоїлась брова, яка і розсіклась під час поєдинку, також за тиждень до бою я застудився і досі "хриплю". Нащастя мені вдалося виграти, ще відмічу місцеву публіку, в Черкасах завжди приємно боксувати", - зазначив після бою Сергій Федченко.