Федченко в Черкасах зустрінеться з Азізовим
Написав Стас Лопес   
Середа, 28 листопада 2012, 18:09

15_12_12_citylight_preview_1

   15 грудня 2012 в черкаському СК "Будівельник" пройде вечір боксу від компанії братів Кличків «K2 Promotions». У головному поєдинку турніру харків'янин Сергій Федченко (31-2, 14 КО) зустрінеться в рингу з Азадом Азізовим (26-3-2, 16) з Німеччини. На кону - вакантний титул Чемпіона Європи за версією WBO у суперлегкій вазі. Яскраве боксерське шоу відбудеться за підтримки ТМ «Хортиця» і медіагрупи «Інтер».


   Мабуть, самий значимий бій у кар'єрі українця відбувся в квітні 2012 року проти легендарного Хуана Мануеля Маркеса за титул тимчасового чемпіона за версією WBO. Всупереч невтішним прогнозам більшості експертів, українець не тільки гідно протримався проти знаменитого нокаутера всі відведені 12 раундів, але й створив суперникові чимало перешкод на шляху до перемоги. Свій останній поєдинок Сергій Федченко провів у жовтні цього року в київському Палаці спорту, здобувши перемогу над грузинським боксером Нугзар Маргелашвілі (24-19, 11 КО) технічним нокаутом у п'ятому раунді. У послужному списку Федченко перемоги над таким сильним суперники, як американець ДеМаркус «Чоп-Чоп» Корлі і француз Віллі Блейн.


   Нинішній суперник Федченко азербайджанець Азад Азізов не раз перетинався в рингу з представниками нашої країни і здобував перемогу. У другому за рахунком професійному бою Азад виграв за очками у свого співвітчизника Агалі Алишева, який незабаром після цього перебереться в Україну. Через деякий час Азізов завдав поразки технічним нокаутом не знає поразок донецькому боксерові Станіславу Мердову. Нарешті, навесні минулого року від кулаків азербайджанця постраждав ще один відомий український боксер: в бою за титул Інтерконтинентального чемпіона IBO Азад виграв одноголосним рішенням суддів у київського легковаговик Валентина Куца. Крім цього в послужному списку Азізова перемоги над Педро Верду, Славіміром Землевічем, Нассер Атумані, Кахою Аветісяном. В останній раз Азад виходив у ринг у травні цього року в Німеччині, достроково перемігши Рене Махлінга. В активі Азізова - пояс Інтернаціонального чемпіона IBO, титул Чемпіона Європи за версією IBF у першій напівсередній вазі, а також титули Інтерконтинентального і Інтернаціонального чемпіонів IBO, PABA interim і GBC в легкій вазі.


   У рамках вечора боксу в Черкасах в андеркарді свої бої проведуть: В'ячеслав Узєлков, Мамед Ядгаров, Віктор Плотніков, Андрій Руденко, Дмитро Нікулін, Валентин Головко, Вадим Новопашин та інші. Перший свій поєдинок під егідою «K2 Promotions» проведе і перспективний російський суперважкоатлет Володимир Терешкін (14-0-1, 7).

   Трансляція поєдинку відбудеться в суботу, 15 грудня 2012 року, о 23:00 на телеканалі «Інтер»