Збірна Черкаської області з боксу виборола нагороди всеукраїнського турніру
Написав Ярослав Петриченко   
Понеділок, 07 листопада 2016, 11:57

7QgjnObcaR0boks

У Харкові пройшов турнір найсильніших боксерів-юніорів України на призи заслуженого майстра спорту Сергія Данильченка.

 

Мета турніру - визначити найсильніших боксерів юніорів в кожній з 13-ти вагових категорій для подальшої участі та правильному жеребкуванні в чемпіонаті України, який в середині грудня пройде в Одесі. 

 

Із Черкаської області старший тренер збірної України серед юніорів запросив лише 5 найсильніших боксерів: Івасюка Валентина (46кг), Швеця Сергія (48кг) та Дзюбейла Максима (54кг) з Умані, а також Майдакова Юрія та Кофана Максима (обидва 70кг) з Черкас.

 

Зрозуміло, що легких боїв навіть на стадії чертьфіналів не мало бути, адже всі 8 боксерів, які були викликані в кожну з вагових категорій по-справжньому досвідчені, титуловані та імениті. На стадії 1/4 фіналу всі уманські боксери отримали перемоги. Івасюк Валентин упевнено, з двома нокдаунами, виграв у товариша по цьогорічній юнацькій збірній, яка виступала в Хорватії, бронзового призера чемпіонату Європи із Мелітополя, Лякішева Андрія. Не менш упевнено, з одним нокдауном виграв Швець Сергій у цьогорічного фіналіста чемпіонату України серед юнаків Нероди Івана з Кривого Рогу. Не залишив шансів небезпечному Одеситу Хромову Д. і Дзюбейло Максим, одноголосно вигравши бій.

 

Півфінали розпочались з розчарування. У напруженом бою Валентин Івасюк перебоксував місцевого Котьохіна Д., але за суддівським рішенням у підсумку програв і задовольнився почесним третім місцем.

 

Сенсацією закінчився півфінальний бій за участі нашого Сергія Швеця та явного фаворита цієї вагової категорії Том'юка Юрія з Чернівецької області. Титулований боксер з м.Вижниця розпочав дуже агресивно бій, але за три раунди практично не влучав по швидкому на ногах, рухливому та вибуховому уманчанину. У підсумку одноголосна сенсаційна перемога Сергія. Свій півфінальний двобій у дуже конкурентному і напруженому протистоянні одноголосно виграв і Дзюбейло Максим у міцного та досвідченого херсонського боксера Платонова С. У фіналі Швець Сергій на куражі, хоч і не так яскраво як в минулому бою, але все-таки одноголосно виграв у боксера з Львова Зеленого О. А Дзюбейло Максим у дуже рівному протистоянні, та все ж таки трішечки поступився боксеру з тієї ж Вижниці Климу В.

nmEDhKdfJzI

Отож, маємо всі три медалі п'ядесталу і не поганий гандикап у жеребкуванні на чемпіонаті України в Одесі. У неофіційному командному заліку Черкаська область посіла І командне місце, адже Майдаков Юрій та Кофан Максим у скарбничку збірної області також завоювали відповідно І та ІІ місця. Збірну м. Умань до змагань готували тренери Петриченко В. та Кабанов В. За допомогу в поїздці на змагання боксери і тренери дякують Хорохоньку Станіславу Васильовичу.