Черкащани здобули нагороди на престижному турнірі з боксу
Написав Ярослав Петриченко   
Понеділок, 12 вересня 2016, 14:02

3F7nvLy3Cvo

"Золото", два "срібла" і "бронзу" привезли додому черкаські й уманські боксери з Меморіалу Макара Мазая.

 

Із 5 до 11 вересня у Маріуполі проходив Кубок України з боксу серед чоловіків. Також в рамках Кубку проходив 48-ий престижний, легендарний Меморіал памяті Макара Мазая.

 

Два роки через військові події на Сході один із найстаріших турнірів Європи не проводився. У цьому ж році за ініціативи президента Федерації боксу м. Маріуполь Є. Зикова та боксерського активу міста турнір відновився. Поєдинки проходили в одном з найкращих спорткомплексів України «Іллічівець».

 

Черкащину на цих змаганнях представляли шість боксерів Мунька Сергій (60кг), Гончар Мирослав (60кг) та Кравченко Ростислав (75 кг) з Черкас, Мазур Євген (56кг) з Чорнобаю та 2 уманських боксери Овсянніков Євген (49кг) та Смирнов Андрій (64кг). За підсумками семиденних змагань Черкаська область посіла четверте командне місце, пропустивши вперед Донецьку область та з невеликим відривом Вінницьку область та команду з м. Київ.

 

В особистому заліку ІІІ місце у Гончара Мирослав другі місця у Муньки Сергія та уманчанина Смирнова Андрія. І єдиним, хто посів І місце з Черкаської області став легковаговик Овсянніков Євген.

uJrOPMapmqI

Це історична подія, адже на змаганнях такого рівня уманські боксери ще так ніколи не виступали. За 48 років існування Меморіалу Макара Мазая в турнірі взяли участь практично всі зірки боксу України, СРСР , СНД та країн дальнього та ближнього зарубіжжя, серед яких: брати Клички, А. Котельник, С. Дзінзірук, брати Сидоренки, В. Ломаченко, О. Усик, С. Деревянченко, О. Гвоздик, Є. Хитров та інші зірки боксу України.