14-річний уманчанин здобув "бронзу" чемпіонату Європи з боксу
Написав Administrator   
Середа, 10 серпня 2016, 15:45

19226d66e1f1aee26a651bf110ff45ab

Валентин Івасюк, що вперше представляв Україну на чемпіонаті Європи з боксу серед юнаків, провернувся додому з "бронзою".

 

 

Навіть в невеличкому місті  можна стати чемпіоном, якщо сильно того захотіти. Юний спорсмен Валентин вже 2-роки марив чемпіонатом Європи. Постійні виснажливі тренування замість ігор і розваг, та в вперте бажання бути першим, дали результат: цього річ хлопець дебютував на чемпіонаті Європи з боксу  і виборов ІІІ місце, - поступившись росіянину.

 

 

- Я довго готувався до змагань, постійно прокручував у своїй голові, той момент, як виходитиму на ринг і перемагатиму.  Дуже хотілось  для України вибороти перше місце, та бронза, - це показник, який означає, що мені ще є над чим працювати і куди рости. - Розповідає Валентин.

 

 

На чемпіонаті Європи наше місто представляв ще один боксер Максим Дзюбейло, саме він став капітаном національної збірної, що представляла Україну. З чемпіонату Максим повернувся без призового місця, та отримав гарний досвід для майбутніх успіхів.

 

 

- Бокс в нашому місті зародився порівняно нещодавно, та і конкуренція  в цьому популярному олімпійському виді спорту надзвичайно  висока в Україні. Сам факт участі хлопців з  райцентру в Чемпіонаті Європи - це вже серйозне досягнення. – розповідає тренер Віктор Петриченко.

 

 

- Ми раді першій медалі на змаганнях такого рівня – це справді історична подія, адже ця нагорода має дуже велику ціну: 4 роки повсякденних тренувань, 11 двотижневих навчально-тренувальних зборів, близько 100 проведених боїв на любительському рингу, травми, скидання ваги, дисципліна в усьому - це загартовує хлопців, і я дуже сподіваюсь, що наступною сходинкою стане чемпіонат Світу.

vch-uman.in.ua