Футволей: „Світлоприлад” виходить у півфінал (оновлено)
Написав Дмитро Майстренко   
Четвер, 14 червня 2012, 08:54
ft1111.jpg_effected
Черкаська команда, обігравши з рахунком 2:0 „Надію” та „Гетьман”, посіла перше місце у своїй групі і забезпечила участь у 1/2 фіналу Чемпіонату області з футволею.

Гетьман – Світлоприлад 0:2 (15:21; 11:21)

Гетьман: Іванченко Сергій, Іванченко Іван

Світлоприлад: Кіт Павло, Куленко Олександр, Лукієнко Ярослав


Світлоприлад – Надія 2:0 (21:14; 21:13)

Світлоприлад: Кіт Павло, Куленко Олександр, Лукієнко Ярослав

Надія: Проценко Дмитро, Литвинов Олег

ft444.jpg_effected

У першій половині зустрічі проти „Гетьмана” Олександр Куленко та Ярослав Лукієнко не відчули особливого супротиву. Захопивши відразу ініціативу, гравці „Світлоприладу” впевнено діяли на своїй подачі й не менш ефективно приймали подачі суперника. Так перша половина гри закінчилася з рахунком 15:21 на користь „Світлоприладу”.

ft222.jpg_effected

На заключний відрізок гри на пісок „Живчик-Арени” вийшов Павло Кіт, змінивши Ярослава Лукієнка. Від цього „Світлоприлад” почав грати ще потужніше. Низькі (над самісінькою сіткою) підкручені подачі Павла стали справжньою проблемою для „гетьманців”. Також злагоджена гра „світлоприладців” та чудове бачення гри дозволили не просто перекидати м’яч через сітку, а націлено відправляти сферу в незахищені зони суперника. Як і на початку гри, Павло Кіт та Олександр Куленко у другій частині теж захопили ініціативу, довівши в середині другої партії розрив у рахунку до десяти очок. Наблизитися в рахунку Сергієві та Івану Іванченкам так і не вдалося. Отже, черговою перемогою з рахунком 0:2 на користь „Світлоприладу” закінчився цей матч.

ft333.jpg_effected

У другому матчі цього ігрового дня ще однією „жертвою” „Світлоприладу” стала команда „Надія”. Не змінюючи склад гравців з останньої партії матчу з „Гетьманом”, Павло Кіт та Олександр Куленко в черговий раз довели, що вони є найсильнішими сьогодні. Спостерігаючи збоку, здається, що вони легко і без зусиль у своє задоволення переграють команду за командою. Перша партія проти „Надії” не стала винятком. Як Сергій та Іван Іванченки не знайшли протидії подачам Павла й Олександра, так і Дмитро Проценко з Олегом Литвиновим не знайшли протидії „Світлоприладу”. Про це свідчить рахунок першої партії – 21:14.

ft666.jpg_effected

Початок другої частини гри подарував надію, що інтрига в цьому матчі ще не померла. Команди йшли нога в ногу аж до середини партії. Чудовий удар Павла – 6:5. Відповідь Олега Литвинова – 6:6. Подача від Олександра Куленка – 7:6. Зрячий удар головою Дмитра Процента – 7:7. Але так тривало лише до рахунку 11:11. Потім Олександр та Павло переломили хід партії й довели рахунок до 15:11. А в кінцівці взагалі легко здобули перемогу. 6 подач Олександра Куленка, із жодною з яких не вдалося впоратися гравцям „Надії”, встановили остаточний рахунок партії 21:11 та матчу 2:0.

ft555.jpg_effected

Таким чином „Світлоприлад” виграв усі свої матчі й посів перше місце в групі, де були такі команди, як „Азот”, „Матусів”, „Надія” та „Гетьман”.

ft777.jpg_effected

Павло Кіт, гравець туру