Максим Жук виборов дві срібні нагороди Кубок світу з веслування академічного
Четвер, 18 липня 2019, 15:15

Жук КС 2019

У Роттердамі (Нідерланди) проходив Кубок світу з веслування академічного серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату

 

Спортсмени національної збірної команди завоювали 6 нагород - 1 золоту, 4 срібні та 1 бронзову медалі та очолити турнірну таблицю змагань за загальною кількістю медалей. Кубок зібрав понад 50 спортсменів з 11 країн світу, національну команду представили 12 веслувальників.    

Єдиний представник Черкащини Максим Жук, виборов срібну медаль у складі змішаних екіпажів четвірок з стерновим, розпашне весло PR3 Mix4+.

У видах програми, що входять до програми чемпіонату світу, але не входять до програми Паралімпійських ігор у Токіо, він став срібним призером у класі двійок без рульового (розпашне весло) серед чоловіків PR3 M2-, разом із Андрієм Сивих.

Нагадаємо, що Максим народився в с.Білоусівка Драбівського району Черкаської області, член паралімпійської збірної команди з веслування академічного з 2014 року.

Попереду вирішальні змагання цього року – чемпіонат світу, який відбудеться в м Лінці (Австрія), з 20 серпня по 02 вересня. Цей чемпіонат стане ліцензійним на Паралімпійські ігри 2020 року, отже, головна боротьба ще попереду.

На фото: Жук М. другий ліворуч.