У Черкасах відіграли черговий тур відкритої першості області з волейболу
Написав Олександр Соколовський   
Середа, 04 лютого 2015, 11:23

43DSC04534

Результати туру:

 

 

 

"Уманьпиво" (Умань) - "Нефтехимик" (Кременчуг)  2:3  (16:25, 27:25, 28:30, 25:17, 12:15)

 

"Азот" (Черкаси) - "Супремум" (Черкаси) 3:0  (25:18, 25:16, 25:17)

 

"Уманьпиво" (Умань) - "Златогор" (Золотоноша)  2:3 (28:30, 21:25, 25:16, 26:24, 27:29)

 

"Нєфтєхімік" (Кременчуг) - "Сокіл" (Черкаси)  3:2 (19:25, 25:15, 25:23, 23:25, 15:13)

 

"Супремум" (Черкаси) - "Златогор" (Золотоноша)  0:3 (15:25, 8:25, 14:25)

 

"Сокіл" (Черкаси) - "ЧІПБ" (Черкаси) 3:0 (25:18, 25:21, 25:13)

 

 

Днями відіграли черговий тур відкритої першості Черкаської області з волейболу. Він видався бойовим, що чудово помітно за результатами ігрового дня. Мало того, що три з зіграних ігор закінчилися з рахунком по партіях 3:2, так ще і рахунок в більшій половині цих партій йшов на «більше-менше», такого я давно не пригадаю.

 

На жаль, не змогла приїхати команда з Києва «Меридіан», треба віддати їм належне, вони б'ються на три фронти, граючи в КЗЛ, за Кубок Києва і в нашому Відкритому чемпіонаті області,  також команда «Трансгаз» була відсутня у зв'язку з участю в інших змаганнях.

 

Перша гра була між "Уманьпиво" Умань - "Нафтохімік" Кременчук завдала бойового настрою на весь ігровий день. Було таке враження, що обидві команди зголодніли за волейболом, а ранній підйом та дорога до Черкасс тільки підігріли апетит. Команди підійшли до гри в повному складі, як завжди вирізнялись лідери і «забивали» команд: у Умані - Антон Яценко, а у Кременчука - Ігор Дьогтєв. Запекла боротьба була майже в кожній партії. Хоча першу розминочнупартію легко виграв Нафтохімік, але після цього «Уманьпиво» зібралися, дали справжній бій, вирвавши другу і четверту партії, і тільки прикрі помилки в кінцівках інших партій не дозволили довести їх на свою користь. П'яту партію команда Кременчука виграла 15-12 завдяки величезному супердосвіду Ігоря Дьогтєва та їх тренера - Олександра Шадчина. Хочеться також відзначити молодого гравця «Нафтохіміка»-  Шадчина молодшого. Якщо раніше на перші тури він приїжджав і показував досить слабку гру, то зараз і в нападі, і в грі на блоці було помітно значний прогрес.

 

У другій грі між командами з Черкас "Азот" і "Супремум" закономірно виграв «Азот». Заводська команда поступово додає в кожній грі, чого не скажеш про справжнього аутсайдера з ЧНУ.

 

Наступний матч: "Уманьпиво" - "Златогор" побив усі рекорди, як за грою на майданчику, за  емоціями на трибунах, та і на підприємстві «Азот» (вибуховий накал гри просто зашкалював). Досить подивитися на рахунок  в п'ятій партії - 27:29! Дурні помилки, «неподачі» в грі на «більше-менше», неймовірно витягнуті м'ячі - у цьому матчі було все. Я нарахував не менше 10-ти сетболів у Умані, причому не менше 7-ми разів вони 100-відсотково повинні були закінчувати гру на свою користь після «подарунків» у вигляді нескладно перебитого м’яча з боку суперника. 

 

У третій партії, при програшу по партіях 0-2 також хотілося б відзначити Славіка Сошенко, який завдяки шести поданим поспіль сильним подачам  за рахунку 16:17, фактично виграв для Умані цю партію. Але після виграної ще й четвертої, в п'ятій партії «Уманьпиву» не вистачило трохи везіння та холоднокровності, за рахунок своїх помилок не змогли довести матч до переможного кінця. «Златогор» все ж таки виграв - 3: 2. Можна відзначити їхню приголомшливу лаву запасних, у тренера Голубєва була прекрасна можливість вільно проводити заміни. Окремо, я б навіть пожартував, що ця команда вирізнялася своїми бороданями - такий собі «ЗІЗІ ТОП» Черкаського волейболу.

 

41DSC04416

 

Далі була гра "Нафтохімік" (Кременчук) - "Сокіл" (Черкаси). У команді «Сокіл» був відсутній Ярослав Заїка, якщо він заграє в команді вищої ліги з Дніпропетровська, то і надалі не зможе допомагати нам, що суттєво послабить «Сокіл». Крім усього було таке відчуття, що всі емоції ми залишили в кінцівці попереднього матчу "Уманьпиво" - "Златогор". Першу партію «Сокол» виграв досить легко 19:25, що напевно в черговий раз зробило погану службу, я, як капітан команди, можу відзначити, що, на жаль, не перший раз в цьому сезоні, виграючи легко першу партію, далі не знаходимо свою гру, що говорить про відсутність необхідного психологічного настрою у гравців. У другій партії Кременчук струснули і, не дивлячись на вже зіграну в цей день «п'ятихатку», з старти потужно повели в рахунку 8-1. Як не намагалися соколи  пробудитися, кремні виграли другу партію.  У третій партії  І.Дьогтев змінює свою позицію на центрального блокуючого чим заставляераз за разом помилятися нападників Черкас. На жаль не досить якісні паси звязуйочого«Сокола» та прикра помилка на подачі за рахунку 23-24 і ми також програємо партію. Зробивши заміну, випустивши на майданчик Кравченко І. який досить добре вписався в гру, «Сокіл» вирвав такичетверту партію 25:23. Рахунок міг и повинен був бути більшим якщоб не занадто велике бажання Деревянченка Д. заграти як умога красивіше замість простіше та надійніше при неодноразовій атаці без блоку на «чистій» сітці. Проте далі все-таки нам чогось не вистачило, а «Нафтохімік» однозначно заслуговував повагу та другу перемогув цей день по 3-2. Достатньо прикра поразка «Сокола» від Кременчука.

 

42DSC04442

 

Наступні ігри "Супремум" - "Златогор" та "Сокол" - "ЧІПБ" проходили, як кажуть, в одні ворота. Тут можна відзначити, відчувшого психологічну розкутість і жартуючого з дівчатами, які сиділи на трибунах, Руслана Регурецького, який преобразився у грі, яка і так була виграна, почав сильно подавати зі стрибка і забивати практично все.

 

Наступний тур ми очікуємо 14лютого, а 18-22лютого «Сокіл» очікує дуже складний виїзд до Вінниці (вища аматорська ліга Украіни).