Уманський «А-пілон» виграв міжобласний турнір з волейболу
П'ятниця, 16 березня 2018, 09:55

1603 А-пілон ліга

На Уманщині фінішував волейбольний турнір серед чоловічих команд, у якому змагалися команди з Черкаської та Вінницької областей

Аматорські змагання з волейболу серед чоловічих команд «ЛІГА «А-пілон» проходили у два етапи: групового та матчів плей-оф.

Команди, які закінчили груповий раунд на 5-8 місця зіграли в «утішному» турнірі: "А-пілон2" (Умань), "Медик" (Вінниця), "МХП-Вінниця" і "Базис" (Уманський район).

А команди, які закінчили груповий раунд на 1-4 місця розіграли між собою комплект нагород турніру:

1."А-пілон1" Умань

2."Крижопіль" Вінницька обл.

3."Златогор" Черкаси

4."Вінницькі соколи" Вінниця

 

Перший півфінал подарував вболівальникам яскраве видовище в виконання діючих чемпіонів ліги уманського «А-пілону» та молодої команди «Вінницьких соколів». Перевага в класі команд досить суттєва,а ле волейбол все-таки спортивна гра, і не важливо, наскільки імениті в тебе суперники-щоб виграти гру потрібно вміти вигравати в будь-кого. А «соколи» це ще той горішок. Команда за рахунок командних дій може принести сюрприз будь-кому ,в тому числі і таким іменитим,як «А-пілон». Цього разу дива не сталось-уманчани переграли «Соколів».

 

А вже в другому півфіналі глядачі справедливо очікували (і дочекались) зовсім іншої напруги і боротьби-адже суперники-сусіди по турнірній таблиці. «Златогор», вдавшись до хитрої стратегії приховування власних сил і майстерності від суперника, навіть не поїхав на зустріч з Крижополем в останньому турі. Черкащани розраховували на фактор необізнаності команд і можливого сюрпризу для суперників. Під керівництвом досвідченого тренера, маючи в складі досвідчених і майстерних виконавців команда заслужено розраховувала на успіх. Але і Крижопіль приїхав не на прогулянку-збалансованій досвідченій команді, якою теж керує легендарний волейболіст і тренер, до снаги розгадати будь-який ребус, який підготували суперники. Протягом всіх партій півфіналу глядачі захоплювались волейболом в виконанні суперників. На жаль, в волейболі немає нічиїх, і гра ведеться до переможного завершення. Крижопіль переміг заслужено і вдруге поспіль вийшов в великий фінал ліги.

 

Гра за третє місце була дуже схожою на другий півфінал. Азарт і кураж «Соколів» розбивався об незворушність і спокій «Златогора». Як після гри сказали глядачі-в Вінниці був шанс все поставити з ніг на голову, виграй вони 3-тю партію, але черкащани виграти не дали і таким чином вперше стали бронзовими призерами ліги.

 

Великий фінал по складу учасників точно повторив минулорічний фінал,а по перебігу подій на майданчику став унікальним, адже рік ,який минув з минулорічного фіналу, став для команд цілою школою. Крижопіль («Бориспіль»), після минулого фіналу, успішно і впевнено торує шлях до фіналу ще одної аматорської ( Столичної ліги м.Києва) ліги ,то «А-пілон» сконцентрувався на Чемпіонаті України серед команд першої ліги, вперше вигравши його минулорічної весни. Ігрову практику обидві команди проходять в лізі «А-пілон», але ніколи не знижували для себе пріоритетність змагань. Іншими словами, саме команди ліги натренували наших фіналістів до звершень в інших змаганнях.

Дуже важко коментувати перебіг подій фіналу-це дійство потрібно бачити вживу і переживати ті ж емоції, що гравці на майданчику-тільки тоді можна зрозуміти,що таке фінальна гра сезону. Так, уманчани виграли чемпіонство вп’яте підряд, але цьогорічне їм далось дуже нелегко-адже Крижопіль міг щохвилини перехопити ініціативу і вирвати перемогу-виконавців для цього в команді достатньо. Лише величезний досвід турнірних баталій та командний дух «А-пілона» при підтримці численних вболівальників змогли переважити шальки терезів на користь уманьчан. Достойний суперник в фіналі і достойний результат.

 

На церемонії нагородження було відзначено команди-фіналісти турніру,а також визначено символічну збірну ліги зразка 2017-2018 року.

Збірниками стали:

1.Середа Сергій, «Златогор» Черкаси, в номінації «Кращий зв’язуючий»

2.Ткач Олег, «А-пілон» Умань, в номінації «Кращий догравальник»

3. Гомболевський Євген, Крижопіль, номінації «Кращий догравальник»

4.Лісовий Юрій,«А-пілон» Умань, в номінації «Кращий центральний блокуючий»

5.Булатецький Максим, «Златогор» Черкаси,в номінації «Кращий нападник 1-го темпу»

6. Таранов Ігор, «А-пілон» Умань, в номінації «Кращий діагональний»

7. Хазін Дмитро, Крижопіль, номінації «Кращий ліберо»

 

Найкориснішем гравцем ліги визнано:

Деревянченка Дмитра, «А-пілон2» Умань

 

Джерело: apilon.com.ua

Фото з архіву «ЛІГА«А-пілон»