«Імпексагро» – «Новатор». Або найважливіший тур сезону!
Написав Стас Лопес   
Вівторок, 20 березня 2012, 18:57

 

immpekssss

"Пан або пропав"

 

 

    Цього тижня головна спортивна подія в Черкасах стосуватиметься волейболу.

    Як же давно не доводилося писати подібної фрази! Після привселюдної «страти» черкаського «Круга» та серйозно скинутих обертів «Імпексагро» на старті волейбольного сезону важко вірилося в те, що ПС «Будівельник» може побачити волейбольне протистояння, яке дійсно чогось би вартувало. Саме таку фразу можна з легкістю застосувати до останнього туру регулярного чемпіонату, а точніше, до його матчу в Черкасах.

 

   Для не повністю знаючих тонкощів у волейбольному господарстві нашої держави скажу, що цьогоріч до плей-оф виходить лише три команди регулярного чемпіонату. Ще одна позиція вже заброньована харківським «Локомотивом». Wild card Федерація волейболу України віддала харків’янам за їх присутність у російській Суперлізі. Навколо цього жесту доброї волі балачок було стільки, що вся ця історія вартує окремого звіту «Черкаського спорту».  Загостримо увагу лише на одному: припустимо, харків’яни так розженуться в Росії, що завоюють право виступати в Єврокубках. В такому разі, теоретично, їх місцем в Європі від України може скористатися хтось із інших клубів. Скажіть на милість, чому в такому разі інші українські команди мають відчувати вплив від результатів інших національних турнірів.

 

   З іншого боку, після переїзду харків’ян на Схід відбулося наступне: рівень українського чемпіонату серйозно впав, а боротьба за плей-оф загострилася, адже в головну частину змагань виходить лише 3 клуби. Так от, станом на цю годину прописку в «четвірці» вже забронювала собі красноперекопська «Кримсода» та «Фаворит» з Лубнів. А от на третє місце, за тур до фінішу регул ярки, претендують дві команди: черкаський «Імпексагро» та «Новатор» з Хмельницького. Ніяких закулісних війн та недоречностей – просто виходь і вирішуй. Саме за таких обставин в Черкасах стане відомий останній учасник плей-оф. Згідно з календарем Суперліги, ця команда визначиться в так званому «стикові». Вже завтра до Черкас прибуде «Новатор», аби в четвер та п’ятницю зіграти проти «Імпексагро». Найбільше у всій цій історії дивує час проведення ігор. Незважаючи на важливість цього туру, його матчі відбудуться в робочий день та ще й стартують о 16.00 та 13.00. Причиною цього стало проведення на вихідних в ПС «Будівельник» чергового чемпіонату зі спортивно-бального танцю – турніру, на який, окрім учасників та їх близьких родичів, навряд чи взагалі хтось прийде.

 

   Щодо турнірних перепитій останнього туру регулярного чемпіонату Суперліги, то черкаському «Імпексагро» задля виходу далі потрібно набрати більше очок, ніж їхньому супернику, адже зараз черкасці відстають на один бал. Попри рідний майданчик, зробити це аграріям буде не так і легко навіть на домашньому паркеті, адже в першому колі «Новатор» двічі переконливо розібрався з черкаським клубом.  Натомість, у клубі обіцяють, що, навіть попри робочий час, підтримка команді буде гарантована. Цього тижня «Черкаський спорт» взяв за мету підтримати наш волейбольний клуб в однозначно найважливішому турі сезону. Попереду ми викладемо інтерв’ю з дійовими особами близького туру та огляди двох матчів, які видаватимуться фактично в режимі он-лайн.

 

Початок матчів: Четвер (22 березня) – 16.00 П’ятниця (23 березня) – 13.00