У Коробівці відбувся шашковий турнір
Написав Administrator   
Понеділок, 23 вересня 2019, 17:54

2309 шахи 2

У четвертому шашковому турнірі пам’яті Назара Крупки, що проводився в с.Коробівка Золотоніського району взяли участь 52 учасники

У змаганнях, які проводилися за сприяння районної влади Золотоніщини, крім майже всіх найсильніших шашкістів Черкаської області, заявились представники Полтавщини та Кіровоградщини.

На відкритті заходу були присутні голова районної Золотоніської ради Валерій Саранча, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Денисенко, працівники відділів та управлінь районної влади, до яких приєдналися народний депутат України Олександр Скічко та заступниця начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації Тетяна Уфімцева. Відкриття урочистого заходу, як і у попередні роки, пройшло в надзвичайно урочистій обстановці і вразило багатьох присутніх, оскільки рівень організації був на високому рівні.

Самі змагання пройшли теж організовано. У результаті п'ятигодинної боротьби переможця довелось визначати лише за додатковими показниками. Ним став найдосвідченіший шашкіст Черкащини кандидат в майстри спорту із Сміли Іван Науменко, який зумів обійти на чверть віку молодшого рейтинг-фаворита турніру Романа Котляра з Черкас. Третє місце зайняв першорозрядник Антон Федун. Про непередбачуваність остаточних підсумків турніру свідчить той факт, що четверте місце, відставши від призерів лише на одне очко, розділили між собою 7 учасників: Анатолій Остапченко із Полтавщини, минулорічний переможець турніру Петро Степаненко і Володимир Бондар із Сміли, досвідчені кандидати в майстри спорту Сергій Пластун та Микола Пилипенко, багаторазова чемпіонка області Тетяна Метельницька з Черкас та першорозрядник Володимир Колісник з Чорнобаївського району.

Організаторами за сприяння депутата Черкаської обласної ради Віктора Полозова було відзначено багатьох учасників в різних номінаціях. Крім зазначених вище шашкістів, призи вручено поважним за віком кандидату в майстри спорту Володимиру Мількіну з Полтавщини та першорозрядникам Анатолію Коковському та Григорію Проценку і наймолодшому учаснику восьмирічному Костянтину Ахаладзе з Черкас. Слід зазначити – різниця у віці між наймолодшим та найстаршим учасниками сягала 70 років.

Кращий результат серед дітей показав учень Золотоніської гімназії Авет Арутюнян.

30 оригінальних грамот та 15 пам’ятних медалей, підготовлених районною владою Золотонішини, поповнили нагороди багатьох учасників.

Турнір пройшов на високому рівні і отримав схвальну оцінку присутніх на ньому.

23-92019 шахи  копия

23-92019 шахи

Іван Малий, суддя змагань