У Черкасах пройдуть два етапи Чемпіонату України з трекових гонок
Четвер, 05 вересня 2019, 11:06

0509 трекин

Перегони відбуватимуться два дні поспіль найближчими вихідними – 7 та 8 вересня

 

Виборювати кубки до нашого міста приїдуть кращі автоспортсмени з цієї дисципліни.

Організатором чемпіонату виступив Автомобільний клуб «Черкаси» та Автомобільна федерація України.

У ФАУ зазначають, що Черкаси вже давно зарекомендували себе відмінним організатором різних автомобільних дисциплін. У попередні роки в обласному центрі вже відбувалися професійні перегони зі слалому, дрег-рейсингу та ралі на серійних авто. Тепер тут готові прийняти і трекові гонки, попередні етапи яких відбувалися у Чернівцях.

— Це дуже цікава дисципліна, бо ж йдеться про контактні перегони, коли на старті одночасно знаходиться чотири автівки. Вони проїздять коло, протяжністю 400 метрів. Для глядачів це дуже видовищно. Ширина траси – 12 метрів, а в поворотах – 15-16 метрів, – зауважує керівник АК «Черкаси» Андрій Яроменко.

Він додає, що трасу під трекові гонки облаштувати на території черкаського аеропорту. Це кільцева ґрунтова дорога, яку готували за всіма вимогами професійного автоспорту. Прокладати змагальну трасу розпочали торік, цього літа вдосконалити. Фахівці з ФАУ констатували, що Черкаси готові приймати новий різновид змагань з професійного автоспорту.

Наразі про участь у черкаському чемпіонаті заявили спортсмени із Луцька, Києва, Рівного, Чернівців. Будуть також і черкаські екіпажі. Організатори зауважують, що цього разу на учасників чекає серйозна конкуренція. Тож вболівати буде за кого.

Змагання проходитимуть 7 та 8 вересня на території Черкаського аеропорту. Старт о 15:00. Нагородження о 17:00.