Легендарний Володимир Іваненко переміг на престижних міжнародних змаганнях
Четвер, 01 серпня 2019, 08:29

31072019 Фото2

У Туріні (Італія) тривають Європейські Ігри Мастерс 2019, де черкащанин виграв у змаганні дзюдоїстів (вагова категорія «+100 кг»)

Ігри представляють собою великомасштабну багатопрофільну подію, що складається з 27 літніх видів спорту. Європейські ігри майстрів спорту відкриті абсолютно для всіх атлетів, як професіоналів, які досягли віку спортсменів категорії «Мастерс», так і звичайних любителів спорту. Змагання проводяться з 2008 року раз на чотири роки під егідою Міжнародної асоціації ветеранів спорту. Метою проведення European Masters Games (EMG) є популяризація масового спорту, доступного кожному, незалежно від віку, раси, релігії, статі.

Перший раз в історії Європейські ігри майстрів пройшли в місті Мальме, на півдні Швеції в 2008 році. В іграх Мастерс взяли участь 3022 спортсмени, які змагалися в 18 видах спорту.

Другі Європейські Ігри Мастерс відбулися в Ліньяно-Сабб'ядоро, Італія. На змагання були акредитовані 4000 атлетів з 56 країн. Ігри EMG-2011 отримали високу оцінку громадськості, в зв'язку з включенням до програми змагань паралімпійських дисциплін.

У 2015-му році Європейські ігри майстрів спорту пройшли в місті Ніцца, на Лазурному березі Франції. Треті в своїй історії European Games 2015 показали, що розвиток спортивного руху «Masters» в Європі набрало більшої популярності - в змаганнях взяли участь 7200 спортсменів, які змагалися вже в 27 видах спорту.

Європейські Ігри Мастерс (EMG) визнані Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) і організовуються на високому рівні. Головний критерій участі в Іграх - це досягнення певного віку, регламентованого окремими спортивними дисциплінами.

Вперше участь у такому заході беруть українські майстри дзюдо. м. Черкаси представляв Володимир Іваненко (вагова категорія «+100 кг»), Майстер спорту з дзюдо, Заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу, президент Черкаської обласної Федерації пауерліфтингу України, президент обласної Федерації більярдного спорту, голова комітету ветеранів у раді Федерації пауерліфтингу України, багаторазовий переможець чемпіонатів і кубків світу та Європи з пауерліфтингу, який 27 липня 2019 року для збірної України здобув перемогу.