Відкрито центр фізичного здоров’я
Неділя, 30 червня 2019, 21:53

300619 k1

У Мокрій Калигірці відкрито центр фізичного здоровя для населення «Спорт для всіх»

 

Мені здається, що подія, котра відбулася у Мокрій Калигірці – центрі Мокрокалигірської об’єднаної територіальної громади на Катеринопільщині напередодні Дня Конституції України та Дня молоді, має глибокий символічний зміст. Адже у цьому селі відкрився Центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх», в якому відтепер є спортивний зал, тренажерний зал, облаштовано роздягальні з душовими, туалети, тренерську кімнату.

А до цього дня спортивний зал кілька десятиліть руйнувався, перетворювався на руїну.За словами голови ОТГ Вікторії Пипи реконструкція цього занедбаного приміщення тривала майже два роки і нарешті ремонт цього важливого об’єкту завершено і він введений в експлуатацію. Це стало можливим завдяки підтримці держави, місцевого бюджету, спонсорських коштів. Всього ж на реконструкцію спортзалу витрачено понад 1 мільйон 800 тисяч гривень.

 

300619 k2

 

І як тут не згадати благодійників, котрі долучилися до цієї справи. Так, депутат обласної ради Олександр Коваленко придбав спортивне обладнання в тренажерний зал на суму 100 тисяч гривень (До речі, на ньому можна виконувати мінімум 22 вправи, що діють на різні групи м’язів). Директор ТОВ імені.В.Гетьмана Олег Бабченко виділив 23 тисячі гривень на благоустрій території. Приватний підприємець Анатолій Дрибас та голова фермерського господарства «Брати Дроботи» Леонід Дробот придбали меблів для роздягалень на суму 19,3 тисячі гривень

Таку важливу подію не оминули увагою й представники місцевої влади та депутатського корпусу району. Голова районної державної адміністрації Ольга Ніколенко щиро привітала жителів Мокрої Калигірки та інших сіл громади з тим, що відтепер не тільки школярі, молодь, а й люди старшого віку зможуть займатися у тренажерному залі, а в спортзалі грати у волейбол, баскетбол, інші ігри.

Депутат районної ради, головний лікар центральної районної лікарні Людмила Борецька зазначила, що заняття спортом людей різного віку позитивно вплине на їхнє самопочуття та здоров’я.

Гості передали Центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» волейбольні та футбольні м’ячі, інші подарунки, необхідні при заняттях спортом.

 

300619 k3

 

І ось настала хвилююча мить. Голова РДА Ольга Ніколенко, голова ОТГ Вікторія Пипа, директор багатопрофільного центру професійної освіти Станіслав Кошолап та керівник Центру фізичного здоров'я населення Микола Рибак перерізають стрічку і запрошують всіх оглянути спортивний і тренажерний зали, подивитися, які побутові умови створено для тих, хто приходитиме сюди. Настоятель Свято-Покровської церкви отець Димитрій освятив приміщення.

Чимало різних думок довелося почути, але, мабуть, найстисліше, проте ємко, сказав місцевий житель Віталій Бєланов: «Тренажерний зал, як і спортзал, просто супер! І велика вдячність голові ОТГ, що разом з однодумцями зробила таку важливу справу на радість людям!»

Того ж дня у спортзалі відбулася товариська зустріч з волейболу між командами Мокрокалигірської ОТГ та села Пальчик.

Тож, коли вам випаде нагода побувати у Мокрій Калигірці, завітайте до Центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх». Впевнений, будете вражені тим, що тут зроблено.

Василь Ходзіцький