На Черкащині відбудеться дитячий міні-футбольний турнір "Кубок Відкриття"
Написав Андрій Вєков   
Вівторок, 20 вересня 2016, 14:21

20092016DSC 0774 1
Сьогодні відбулося жеребкування масштабного турніру, у якому візьмуть участь 16 команд з області.


У прес-конференції взяли участь Артем Франков – головний редактор журналу "Футбол" і член виконкому ФФУ, Сергій Лашкул – перший віце-президент ФК "Черкаський Дніпро", а також ініціатор створення турніру, депутат Черкаської обласної ради Анатолій Яріш. 

Анатолій Яріш, ініціатор створення турніру: "Ідея виникла на початку року разом із моїм другом Сергієм Куликом. У її основі лежить залучення дітей із сіл до занять спортом і футболом зокрема. Також це можливість набуття досвіду. Окрім цього, це шанс потрапити "на олівець" до селекторів, наприклад, того ж "Черкаського Дніпра". 
20092016DSC 0774 2

Зліва направо: Яріш, Лашкул, Франков


"Кубок Відкриття" – це вже другий турнір, організований депутатом Черкаської обласної ради Анатолієм Ярішем. У змаганнях візьмуть участь команди з 16 сіл Черкаської області, що розподілені на дві групи. 

Група А
1. Байбузи
2. Свидівок
3. Тубільці
4. Яснозір'я
5. Геронимівка
6. Білозір'я
7. Будище
8. Мошни

Група Б
1. Леськи
2. Червона Слобода
3. Сагунівка
4. Руська Поляна
5. Хацьки
6. Вергуни
7. Хутори 
8. Степанки

Артем Франков, головний редактор журналу "Футбол": У таких дитячих щирих турнірах підзаряджаєшся емоційно. Я вже приїжджав на ці змагання і був дуже вражений дитячою відданістю справи, коли малі хлопці, граючи в залі, стеляться у підкатах і радіють та засмучуються через результат. Того разу приїжджав Юрій Калітвінцев і був задоволений турніром. Очікуємо, що він буде і цього разу. 
20092016DSC 0774 3
Ігри турніру серед 10-13 річних хлопців проходитимуть в різних селах. Стартує "Кубок Відкриття" 8 жовтня матчами в групі А в с. Будище, а 9 жовтня відбудуться матчі в групі Б у с. Червона Слобода. У наступних стадіях географія турніру буде розширюватися.

Розклад протистоянь:
8 жовтня, с. Будище, група А:
Байбузи – Свидівок
Тубільці – Яснозір'я
Геронимівка – Білозір'я
Будище – Мошни

9 жовтня, с. Червона Слобода, група Б:
Леськи – Червона Слобода
Сагунівка – Руська Поляна
Хацьки – Вергуни
Хутори – Степанки

1/4 фіналу відбудеться через тиждень-два
Фінальні зустрічі – у травні

Сергій Лашкул, перший віце-президент ФК "Черкаський Дніпро": "Що більше таких турінір, то більше шансів у дітей проявити себе. Для них дуже важливе усвдіомлення того, що у них є шанс. Зрозуміти, що стати футболістом – це не захмарна мрія, а реальність. Саме на таких змаганнях вони починають вірити в себе і своє майбутнє".