Пас: Петряк знову забиває
Написав Максим Гаптар   
Вівторок, 18 серпня 2015, 10:41
18082015zaryapass000339933
Другий гол Петряка, перша перемога «Олімпіка» й нічия «Ворскли». Все це у новому випуску рубрики «Пас».
 
Прем’єр-ліга
«Зоря» виривається на друге місце
Впевнена перемога «Зорі» над розібраним «Чорноморцем» не викликає подиву. Луганчани набрали гарний хід, команда додає у впевненості з кожним матчем і вже готується до матчу з «Легією». В Одесі підопічні Вернидуба впевнено переграли «Чорноморець», щоправда команда не спішно розпочинала. Голи були забиті лише в другому таймі. І знову чудовий матч проводить вихованець смілянського футболу, Іван Петряк. Фланговий півзахисник добряче попсував нерви захисникам, створюючи моменти як для партнерів, так і для себе. А на 47-ій хвилині подача Любеновіча знайшла Петряка у штрафному майданчику, не високий футболіст ударом головою спрямував сферу в кут воріт. Пізніше Іван віддасть результативну передачу на Караваєва, гол якого й підбив підсумок матчу. 2 : 0, гарна форма «Зорі» та Петряка.

 18082015passolompikolimpik alexandriya15082015006

«Олімпік» нарешті перемагає
Після трьох поразок поспіль донеччани нарешті виграють. На власному полі «Олімпік» мінімально здолав «Олександрію». Двоє черкасців, Максим Драченко та Володимир Танчик вийшли на поле зі стартових хвилин: перший на вістрі, другий на фланзі. «Олімпійці» контролювали гру, ще до перерви забивши гол. У другому таймі шанс подвоїти перевагу «Олімпіка» мав Танчик, але Т-34 поцілив у стійку. І знову в пасиві Володимира жовта картка.
18082015passolompikolimpik alexandriya15082015017 
 П’ята поспіль нічия «Ворскли»
Ніяк не можуть полтавчани виграти у Лізі Парі-Матч. Цього разу підопічні Василя Сачка не подужали запорізький «Металург». Олександр Ковпак на цей матч виводив команду із капітанською пов’язкою, але забити вона йому не допомогла. Поступаючись в рахунку ще з середини першого тайму, «ворскляни» відігралися у другому. А більше забити вже ніхто не зумів. Олександр Ковпак залишив поле на 54-ій хвилині.

 

Авер’янов та Довбик зіграли за дублі
Як ми повідомляли раніше, Мирон Маркевич поки не розраховує на Довбика у складі основної команди «Дніпра». Нещодавно Артем відіграв за дублюючий склад у матчі проти «Шахтаря». Перспективний нападник не зміг відзначитися, а тренер замінив його по-перерві. Схожа ситуація і в Максима Авер’янова. З приходом Олександра Севидова Макс ще не грав у вищому дивізіоні, щоправда кілька разів потрапляв у заявку. Тому продовжує здобувати досвід у першості дублерів. Днями відіграв весь матч проти «Говерли», який його команда виграла з рахунком 5 : 0.

 

Перша ліга
Нічия Миколаєва
Вдруге поспіль МФК «Миколаїв» грає в нічию. Цього разу на власному полі команда Дмитра Кошелюка не змогла переграти «Полтаву». Хоча господарі першими відкрили рахунок, втім втримати його не вдалося. Кошелюк – стабільний гравець основи. У цьому матчі він вийшов зі старту й відіграв до середини другого тайму. Цікаво, що в цьому матчі Кошелюк грав проти колишнього одноклубника, Дениса Фаворова. Втім останній провів не зовсім вдалий матч, не забивши пенальті.

 
«Оболонь» обіграла «Авангард»
Антон Шевчук наприкінці минулого сезону повернувся до «Оболоні», де кілька років тому в нього був найуспішніший етап у кар’єрі. Нині разом з «пивоварами» півзахисник намагається повернутися до Прем’єр-ліги, але поки команда лише дебютант у першій лізі. У 4-му турі кияни зустрілися з «Авангардом». Доля матчу вирішилася у перші 12 хвилин. Після швидкого голу від «Авангарду», «Оболонь-Бровар» відповіла двома своїми. А більше команди й не забивали. Антон Шевчук провів весь матч на полі, мав кілька моментів, проте не відзначався.     

 

«Нафтовик» перемагає й залишається в лідерах
Команда екс-гравця «Славутича» та «Зорі», Тимофія Листопада взяла гарний старт у Першій лізі. Нині «Нафтовик-Укрнафта» здобув уже третю перемогу поспіль. На провідних ролях й Тимофій Листопад. Опорник із перших хвилин був активним, спочатку віддав потенційну гольову передачу, але партнер не влучив у ворота. А згодом заробив пенальті, але знову партнери його підвели, не реалізувавши цей стандарт. Загалом Листопад впевнено відіграв у центрі поля, як руйнуючи атаки суперника, так і розганяв свої.