Пас: черкащани забивають
Написав Максим Гаптар   
Вівторок, 11 серпня 2015, 11:51
11082015passpetryakandkovpakgoalz29781
У черговому турі Прем’єр-ліги вихованці футболу Черкащини були результативними. Олександр Ковпак реабілітувався за невдачі з «Жиліною», також гол на рахунку Івана Петряка.
11082015passpetryakandkovpakgoalz131832 
Прем’єр-ліга
Ковпак рятує матч із «Шахтарем»
Після двох матчів із «Жиліною» навіть ледачий не оминув критикою Ковпака. У коментарях та в соцмережах вболівальники «Ворскли» на емоціях говорили все, що думали і про не забитий пенальті і про удар з центра поля на останніх секундах. І після не вдалого матчу Ліги Європи на полтавчан чекав ще більш грізний суперник – «Шахтар». Донеччани контролювали хід матчу й до кінця гри лідирували з рахунком 2 : 1. Проте команда зуміла здійснити камбек. Рятівником став Олександр Ковпак. Вихованець смілянського футболу на другій компенсованій хвилині ударом головою зрівняв рахунок й здобув для команди очко! Цим голом нападник і реабілітувався!

 

11082015passpetryakandkovpakgoalz29745
«Зоря» не знає жалю
Матч черкащан Петряка проти Танчика та Драченка. Втім Максим Драченко у цьому матчі участі не взяв, тоді як атакувальні вінгери Петряк і Танчик провели на полі всі 90 хвилин. Абсолютно не вдалий матч для донеччан. «Олімпік» підсилився низкою футболістів, є в команді й легіонери, але старт у чемпіонаті вкрай провальний. Поразка від «Зоря» стала третьою поспіль для команди Драченка й Танчика. Тоді як у «Зорі» продовжується гольова феєрія. Після 5 : 0 за сумою двох матчів проти «Шарлеруа», підопічні Вернидуба відвантажили чотири м’ячі у ворота «Олімпіка». Іван Петряк був одним із кращих граців у складі луганчан. Ще в першому таймі він мав кілька моментів, в одному з яких був забитий перший гол, на добиванні відзначився Ліпартія. А в другому таймі відзначився і сам Петряк. Півзахисник філігранним ударом в штрафному майданчику у дальній кут воріт. Взяв участь Іван і в третьому взятті воріт, віддавши результативну передачу на Будківського. У підсумку 4 : 0, чудовий виступ Петряка і «Зорі».

11082015passpetryakandkovpakgoalz29798

Після матчу Іван Петряк дав невеличке інтерв’ю:
- На самому початку матчу була рівна гра. Потім після того, як ми забили перший гол, стало легше. Тим не менше, «Олімпік» - непогана команда. Радий, що нам вдалося перемогти. Ми задоволені результатом.
- Ти вніс свій внесок у перемогу. Розкажи детальніше про епізод, коли забив м'яч ...
- У мене було два варіанти: або пробити, або віддати пас на Микиту Каменюку, який забігав у штрафну площу. Я зіграв за рахунок нього і вирішив пробити. Якщо забив, значить, напевно, прийняв правильне рішення.
- Пару слів про плани команди на найближчі дні ...
- Юрій Миколайович дав нам два вихідних дні. А вже з середи ми приступимо до підготовки до матчу з одеським «Чорноморцем».
- В Одесі легкої прогулянки не вийде ...
- Ви абсолютно праві. Але про цю зустріч ми ще не думали. У нас був і буде попереду дуже щільний графік. Тому зараз, в першу чергу, хочеться відпочити. А після цього вже будемо будувати плани на «Чорноморець».

 

Довбик забиває за дублерів "Дніпра"
Поки дніпропетровський "Дніпро" поступався "Динамо", дублери клубу здобули мінімальну перемогу! Новачок команди Артем Довбик провів вдалий матч. Перспективний черкаський форвард вийшов на поле зі старту й відіграв до 54-ої хвилини. Довбик був активним й забив єдиний гол своєї команди! На 17-ій хвилині Артем замкнув подачу Бапанюка й спрямував м’яч між ніг Максима Коваля!
 
Авер’янов у заявці
«Металіст» Максима Авер’янова зіграв у нічию з «Волинню». Один із наймолодших гравців Прем’єр-ліги минулого сезону ще не виходив на поле у новому сезоні. Втім якщо раніше перспективний півзахисник не зявлявся навіть у заявці. То цього разу Олександр Севидов включив футболіста у список 18.
 
Перша ліга
Нічия Кошелюка з «Динамо-2»
МФК «Миколаїв» не зміг обіграти дублерів київського «Динамо». Дмитро Кошелюк цього разу не потрапив до стартового складу. Проте черкаський півзахисник з’явився на полі у другому таймі. Проте допомогти перемогти суперника команді не вдалося. Тому завершили нулями.

 

«Нафтовик» очолив першу лігу
Другу поспіль перемогу здобуває «Нафтовик-Укрнафта». Команда колишнього черкасця, Тимофія Листопада після трьох турів має сім очок й очолює турнірну таблицю. Днями команда в цікавому матчі впевнено переграла «Авангард». Опорний півзахисник команди провів на полів всі 90 хвилин, традиційно впевнено граючи у відборі та розпочинаючи атаки. В одній з атак Листопад заробив пенальті, що призвело до червоної картки супернику та взяття воріт «нафтовиками». А в підсумку матч закінчився результативно – 4 : 2 на користь охтирського клубу.