Пас: результативний Ковпак!
Написав Максим Гаптар   
Вівторок, 21 квітня 2015, 11:54
21042015kovpakspas0000
Різні матчі провели черкаські футболісти у рамках вітчизняних чемпіонатів. До вашої уваги свіжий випуск рубрики «Пас».
 
Дубль Ковпака й розгром Ворскли
Полтавська «Ворскла» швидко забула виліт із кубка України. У матчі проти запорізького «Металурга» гравці «Ворскли» були мотивованими й з перших хвилин почали доводити свої амбіції. Олександр Ковпак вийшов на поле з перших хвилин й провів впевнений поєдинок. Вже на 23-ій хвилині смілянин свої ударом вивів «Ворсклу» вперед. Далі команда з Полтави продовжила домінувати на полі й збільшувати перевагу. У другому таймі Ковпак спокійно замкнув простріл Шиндера й потроїв перевагу полтавчан. До кінця гри «Ворскла» перетворила рахунок на розгром. У підсумку 5 : 0, яскравий виступ Ковпака допомагає «Ворсклі» здобути три пункти та вийти на шосту позицію в чемпіонаті.

21042015kovpakspas00001

Відео голів:

 

Чорна смуга «Олімпіка»
Донецький «Олімпік» продовжує стрімке падіння. Зазвичай, новачки елітного дивізіону, котрі не погано проводять дебютний сезон, провалюються у другому. Втім в «Олімпіка» провал настав значно раніше. Після чудового першого кола, коли команда увірвалася у зону єврокубків, слідкує важке і болісне падіння. Нині «Олімпік» має вже шести матчеву програшну серію в чемпіонаті. Здавалося, вигравши у кубку у «Ворскли», команда буде поступово додавати, але поки не вдається. Днями донеччани зазнали чергового розгрому, цього разу 0 : 5 від «Дніпра». Максим Драченко у цьому матчі провів 68 хвилин. Черкаському півзахисникові було вкрай складно протистояти швидким флангам «Дніпра», зокрема Коноплянці. Й не можна сказати, що він із цим завданням впорався. Попри це, саме після подачі Драченка на 52-ій хвилині був один із найгостріших моментів в активі «Олімпіка», але небезпечну подачу видряпав Лаштувка. У підсумку 0 : 5, «Олімпік» вже 9-ий у чемпіонаті.

21042015passdrachenko05dnepro00 

«Зоря» поступається, 90 хвилин Петряка
Заборона грати п’ятьом орендованим футболістам проти «Шахтаря», змусила тренера «Зорі» шукати варіанти. Так, у стартовому складі на непростий матч вийшов Іван Петряк. Молодий смілянський футболіст провів весь матч проти «Шахтаря». І хоча донеччани здобули переконливу перемогу, «Зоря» місцями демонструвала не погану гру. Іван Петряк був активним на фланзі, але відзначитися голом або передачею йому не вдалося. Протягом матчу «Зоря» лідирувала, але «Шахтар» зрівняв рахунок і дотиснув його. Попри поразку, «Зоря» залишається на четвертій позиції в чемпіонаті. Від «Металіста» луганчан відділяє два очка.

21042015petryaksooo939327462 

Мишенко та Авер’янов поза заявкою
Зігравши у попередньому турі Мишенко, та у кубковому матчі Авер’янов, цього разу не потрапили до складу на свої матчі. «Металург» Богдана Мишенка втратив перемогу у матчі з «Іллічівцем» (1 : 1), а «Металіст» Максима Авер’янова провів нульовий поєдинок з «Карпатами». Таким чином нічийні матчі для обох команд та по одному пункту в актив. У чемпіонаті «Металіст» утримує п’яту сходинку, «Металург» - 8-ий.

 

Перша ліга
Поразка Кошелюка й Остренка
Ніяк не може виграти МФК «Миколаїв». У складі команди з морського міста грає відразу двоє черкащан – це Дмитро Кошелюк та Павло Остренко. Днями обидва гравці зіграли проти «Олександрії». Лідер чемпіонату не залишив миколаївцям жодних шансів, вигравши з рахунком 4 : 0. 90 хвилин на полі провів Кошелюк, участь Остренка у матчі номінальна, він якраз замінив свого черкаського партнера на 90-ій хвилині.

21042015koshelyuk00pass022 

Нічия «Нафтовика», корисний матч Листопада
Екс-гравець «Зорі» призвичаївся до гри у Першій лізі. Днями Тимофій Листопад провів весь матч проти «Гірника». Дії центрального півзахисника були досить корисними для команди. Протягом матчу «Нафтовик» поступався суперникові. Але наприкінці тайму Тимофій Листопад заробив пенальті для своєї команди. Цей стандарт реалізував Арвеладзе. На старті другого тайму Листопад зробив гостру передачу на Войцеховського, котрий не реалізував свій момент. У підсумку, матч завершився нічиєю – 1 : 1. У чемпіонаті «Нафтовик-Укрнафта» перебуває на 11-ій позиції.