Пас: перемінні успіхи черкащан
Написав Максим Гаптар   
Вівторок, 14 жовтня 2014, 10:15
14102014pass116155
Поки збірні проводили матчі у рамках відбору до Євро-2016, ми пригадаємо матчі футболістів Черкащини у різноманітних клубах України. До вашої уваги випуск рубрики «Пас».
Прем’єр-ліга
«Олімпік» перемагає і вривається в зону єврокубків
Дебютант Прем’єр-ліги, донецький «Олімпі» не втомлюється дивувати. Впевнений та вдалий старт поступово переріс у загалом вдалі виступи у чемпіонаті. У 8-му турі команда Максима Драченка на власному полі (стадіон ім. Баннікова) приймала «Карпати». Черкаському любителю футболу відомі обидві команди, адже у донеччан грає черкасець Драченко, у «Карпатах» відомий в місті Михайло Сергійчук. Донецька команда у дебютному сезоні претендує на високі місця в чемпіонаті. Тому в очному протистоянні хоча й була боротьба, проте «Олімпік» виявився сильнішим. Максим Драченко традиційно провів на полі всі 90 хвилин, Сергійчук на поле вийшов у другому таймі.

14102014pasas116162 

«Ворскла» поділила очки з «Волинню»
Команда Олександра Ковпака не змогла здолати опір «Волині». Рівний матч видався в Луцьку, в якому «Волинь» двічі лідирувала в рахунку, але наприкінці зустрічі «Ворскла» таки зрівняла рахунок. Олександр Ковпак провів у матчі 60 хвилин й не допоміг своїй команді зрівняти рахунок. Всі голи «Ворскла» провела, коли форвард вже був на лаві запасних.

 

14102014pas20140227171708Перша ліга
«Полтава» вириває перемогу в «Ниви»
У першій лізі чемпіонату України з черкащанами не густо. Відразу двоє уродженців Черкащини виступає у складі «Полтави» – це Антон Шевчук та Максим Лісовий. Нападник Максим Лісовий після відносно тривалої кар’єри у чемпіонаті Білорусі повернувся до України, де знайшов собі місце у першоліговій "Полтаві". У 12-му турі полтавчани завітали в гості до Тернополя, де на них чекав не простий матч із «Нивою». У стартовому складі на цей матч вийшов Максим Лісовий. Черкаський нападник вирізнявся роботою в атаці. Наприкінці першого тайму навіть створив момент: якісний удар зі штрафного від Лісового парирував воротар. У другому таймі полтавчани збільшили натиск на ворота суперника і зрештою вирвали перемогу. Переможний гол команда забила на 90+5 хвилині.
 
Чемпіонат Білорусі
Складні часи могилівського «Дніпра»
Вже другий сезон у Білорусі проводить Олег Карамушка. Уродженець Черкащини своїми виступами і авторитетом заслужив у «Дніпрі» капітанську пов’язку. Щоправда могилівський клуб нині переживає не найкращі часи. Після складного минулого сезону, в якому «Дніпро» залишився в елітному дивізіоні, цей чемпіонат команда також перебуває в зоні вильоту. Після 26-ти турів команда посідає останню сходинку й відстає від найближчих команд на 9 та 11 очок. В останньому турі «Дніпро» на власному полі приймало «Белшину», якій очікувано поступився з рахунком 1 : 2. Олег Карамушка провів на полі всі 90 хвилин.
14102014pas20140227171708222 
Чемпіонат Узбекистану
Поневіряння Качура в Намангані
Відомий нападник Руслан Качур влітку перебрався до Узбекистану. На сході Качур прописався у команді «Навбахор». І вже в одному з перших матчів Руслан Качур приголомшив уболівальників команди, відзначившись покером. Днями «Навбахор» відіграв матч 22-го туру чемпіонату проти титулованого клубу «Пахтакор». На власному полі команда з Навангану поступилася одному з лідерів чемпіонату з рахунком 0 : 1. Руслан Качур вийшов на поле на 53-ій хвилині, але відзначитися не зумів. Таким чином, у чемпіонаті «Навбахор» посідає 9-ту сходинку.