Пас: чемпіонство «Шахтаря» в Черкасах, «Олімпік» у Прем’єр-лізі
Написав Максим Гаптар   
Середа, 14 травня 2014, 08:13
14052014pas28-29turs207681  max gal
В Україні продовжуються чемпіонати з футболу. Так, днями пройшло чимало поєдинків, вартих уваги черкащан. Про всі з них по-порядку, далі в матеріалі.
Прем’єр-ліга
«Шахтар» переграє «Зорю» в Черкасах та оформлює чемпіонство
За тиждень донецький «Шахтар» двічі завітав до Черкас. Після кубкового матчу зі «Славутичем» донеччани зіграли матч Прем’єр-ліги із «Зорею». Цікаво, що в старті луганського колективу вийшов молодий смілянський футболіст Іван Петряк. Гравець провів на полі більшість часу, проте на 67 хвилині був замінений. Щодо перебігу гри, то футболісти «Шахтаря» провели впевнений матч і зрештою здобули перемогу, і як наслідок чемпіонство. Стосовно «Зорі», то луганчани перебувають на сьомому щаблі турнірної таблиці.

14052014pas28-29tursbig 20140511205507 

Ковпак забиває «Волині», «Севастополь» перемагає
Матч «Севастополь» - «Волинь» мав велике значення для обох команд. У разі перемоги «Волині», луцький колектив міг обійти кримчан у турнірній таблиці. Втім цього не сталося, севастопольці зміцнили свою 9-ту позицію. Зі стартового свистка у «Севастополя» на полі грало відразу троє черкащан – Ковпак, Танчик та Жабокрицький. Атакувальна черкаська міць у вигляді Ковпака та Танчика неабияк попсувала нерви волинянам. У підсумку «Севастополь» переміг. Проте, перемагаючи пр
отягом усього матчу команда пропустила наприкінці гол. Але Олександр Ковпак на 86-ій хвилині подарував команді перемогу – 2 : 1.

14052014pas28-29tursbig 20140511210057

Гол Ковпака:

Перша ліга
«Олімпік» програє, проте вже точно стане чемпіоном
27-ий тур став знаковим для «Олімпіка». Молодий донецький клуб хоча й поступився «Динамо-2», проте забезпечив собі чемпіонство та прописку в Прем’єр-лізі в наступному сезоні. Традиційно у стартовому складі «Олімпіка» вийшов черкасець Максим Драченко, який провів на полі всі 90 хвилин та був продуктивним. Втім позитивний результат команда не змогли забезпечити. Забивши гол на старті матчу, донеччани почали грати більш обережно, однак ця тактика не спрацювала. Кияни не лише відігралися, а й зуміли перемогти. Попри поразку, «Олімпік» за три тури забезпечив собі чемпіонство і путівку до Прем’єр-ліги. Хочеться сподіватися, що в наступному сезоні представництво черкащан в еліті вітчизняного футболу збільшиться.

14052014passs11turrrIMG 5097 

«Десна» продовжує гонитву за лідерами
Чернігівська «Десна» продовжує впевнені виступи у Першій лізі. Нині команда демонструє якісний футбол і перемагає вже в третьому матчі поспіль. У матчі з «Олександрією» чернігівські футболісти таки дотиснули суперника та здобули перемогу з мінімальним рахунком. Всі 90 хвилин на полі відбігав Антон Крамар, котрий взимку підсилив «Десну». За три тури до завершення «Десна» посідає четверту сходинку в турнірній таблиці, від другої позиції команду відділяє всього чотири очка.

 

«Геліос» полишає останні сходинки
Складний матч «Ниви» та «Геліоса» проходив за ініціативи останніх. Харків’янам потрібні очки, аби зберегти прописку в еліті вітчизняного футболу. Втім протягом гри все складалося не зовсім сприятливо для «Геліоса». «Нива» першою відкрила рахунок, чим неабияк ускладнила ситуацію харків’янам. Але у «Геліоса» є їхній бомбардир – Руслан Качур. Черкащанин вкотре прийшов на допомогу своїй команді. На 42-ій хвилині Качур впевнено реалізував пенальті й зрівняв рахунок.
Далі «Геліос» продовжив тиск на ворота суперника, але команда так і не могла забити. Кульмінація зустрічі і водночас розв’язка сталася вже у компенсований арбітром час. Після серії фолів та суперечливих моментів, арбітр призначив пенальті у ворота «Ниви», однак тернополяни з цим не погодилися й у повному складі залишили поле. Таким чином, матч був не дограний. Представники «Геліоса» подали протест до ФФУ, як ситуація буде розвиватися далі, покаже час.
Стосовно Руслана Качура, то наш земляк має реальні шанси стати кращим бомбардиром чемпіонату. За три тури до завершення першості Качур має 10 збитих м’ячів й відстає від лідера всього на два голи.
 
Пересвідчитися голеадорськими здібностями Руслана можете на цьому відео: