Пас: 14-ий та 16-ий тури
Написав Максим Гаптар   
Вівторок, 29 жовтня 2013, 13:46
paass140-160turrrs58643
Цими вихідними в Україні пройшли чергові матчі вітчизняних чемпіонатів різних рангів. До вашої уваги звіт про виступи черкаських футболістів.
 
Прем’єр-ліга
«Севастополь» вириває перемогу у «Волині»
У 14-му турі чемпіонату України ФК «Севастополь» нарешті закінчив смугу невдач. Домашній матч проти «Волині» був для кримчан досить складним. Протягом усіх 90-та хвилин рахунок був переважно нічийний, проте на 4-ій доданій арбітром хвилині підопічні Геннадія Орбу таки забили переможний гол. Участь у цьому матчі взяло двоє футболістів Черкащини. Олександр Ковпак вийшов зі стартових хвилин і мав кілька моментів, але не влучав по м’ячу. Олександр Жабокрицький з’явився на полі на 78-ій хвилині.

 

«Зоря» зазнала розгрому від «Шахтаря»
Виїзд у Донецьк для луганської «Зорі» не став успішним. Чинний чемпіон України провів впевнений матч і не залишив донбаському сусідові жодних шансів. «Шахтар» переміг з рахунком 4 : 0. Смілянин Іван Петряк отримав чимало ігрового часу у цьому матчі. Він вийшов на 54-ій хвилині, але завадити поразці молодий футболіст не зумів.

 

paass140-160turrrs 68ub rYMJM 

Перша ліга
«Олімпік» продовжує утримувати перше місце
Зустріч із середняком чемпіонату, «УкрАгроКомом» стала для «Олімпіка» як випробування його лідерства. Команда з Донецька це випробування повністю склала. Футболісти «Олімпіка» впевнено провели матч й здобули спокійну перемогу з мінімальним рахунком – 1 : 0. Максим Драченко провів весь матч на футбольному полі й запам’ятався отриманням жовтої картки.

 

«Сталь» знову лихоманить
Алчевська «Сталь» ніяк не може вийти на пристойний показник перемог-поразок. Минулорічний лідер Першої ліги продовжує демонструвати не стабільні результати. Цього разу алчевський клуб не вдало з’їздив у Армянськ, де поступився місцевому «Титану». Віталій Грицай отримав більш ніж 30 хвилин ігрового часу у другому таймі, за який відзначився гірчичником.

 

«Геліос» вдома грає в нічию
У 16-му турі харківський «Геліос» приймав ФК «Суми». Матч видався напрочуд рівним, тому, цілком логічно, завершився нічиєю – 1 : 1.Руслан Качур вийшов на поле зі старту матчу, проте провів на полі лише перший тайм. За цей час черкаський форвард мав чимало моментів відзначитися, але сьогодні йому не таланило. На 11-ій хвилині Качур виконував пенальті, проте голкіпер відбив м’яч. Далі Руслан мав ще кілька моментів, але не використав їх. Тому його замінили по-перерві.

 

«Полтава» не з’являється на матч з «Нивою»
Команда Антона Шевчука не поїхала на виїзний матч проти «Ниви» й може взагалі знятися з чемпіонату. Причиною цьому слугує необ’єктивне, на думку керівників клубу, суддівство за участю ФК «Полтава». Так, у зв’язку з цим, команда не явилася на матч з «Нивою».

 

«Буковина» здобуває третю перемогу поспіль, Тарасенко виходить на кілька хвилин
Чернівецька «Буковина» набрала непоганій хід й здобула третю перемогу поспіль. Цього разу вдалий для команди Олега Тарасенка видався виїзд до Краматорська, де «буковинці» мінімально переграли «Авангард». До слова, сам Олег Тарасенко нарешті дебютував за свою нову команду. Втім, дебют можна назвати лише номінально, адже черкаський захисник вийшов на поле на 90+3 хвилині.

 

Чемпіонат Білорусі
Без Лісового «Дніпро» знову перемагає
Могилівське «Дніпро» поступово залишило аутсайдерські позиції у чемпіонаті Білорусі. Нещодавно команда Олега Карамушки здобула впевнену домашню перемогу над командою «Динамо» (Брест).

 

Чемпіонат ДЮФЛУ
Артем Білоус – капітан «Севастополя U-19»
Молодий черкаський футболіст Артем Білоус у цьому сезоні перейшов до юнацької команди ФК «Севастополь». У новому колективі черкасець швидко відчув себе як вдома. Нещодавно Артема призначили капітаном команди U-19. У чемпіонаті ДЮФЛУ Білоус провів 12 матчів, за які забив два голи.