Пас: 13-ий, 15-ий тури
Написав Максим Гаптар   
Вівторок, 22 жовтня 2013, 14:12
pass13-15turrF7dA81-RGrE
Цими вихідними в Україні пройшли чергові тури вітчизняних чемпіонатів. В них, як завжди, команди черкаських футболістів як перемагали, так і поступалися.
 
Прем’єр-ліга
Команда Петряка сильніша за команду Ковпака

pass13-15turr58161

Дербі команд смілянських футболістів пройшло у неділю в Луганську. Місцева «Зоря» на власному полі приймала «Севастополь». Кримський колектив нині перебуває в не найкращій формі. Завітавши до Луганська, підопічні Геннадія Орбу планували закінчити смугу невдач, але цього не сталося. Серед черкащан традиційно у старті «Севастополя» вийшов Олександр Ковпак. Втім лідер кримчан не зміг нічим зарадити у не вдалому матчі своєї команди. «Зоря» здобула переконливу перемогу з рахунком 3 : 0. Взяв участь у цьому матчі й інший смілянський футболіст, Іван Петряк. Вихованець смілянського футболу вийшов на поле на 75-ій хвилині й дограв матч до фінального свистка.

 

Невдачі Пучкова продовжуються

monakhov4844

Екс-тренер черкаського «Славутича» Сергій Пучков ніяк не може похвалитися позитивними результатами. Ніби й гру своїй команді поставив Пучков, проте результату немає. Особливо впадають в око великі проблеми «Металурга» в захисті. Відтак, перед минулим туром Сергій Пучков дозаявив відомого черкаській публіці футболіста, Антона Монахова. Колишній лідер «Славутича» у першому ж матчі своєї команди вийшов у старті, але з приходом Монахова захисні редути «металургів» краще грати не стали. У матчі з «Ворсклою» запорізькі футболісти пропустили два м’ячі й програли з рахунком 1 : 2. Шанси на перемогу у команди Пучкова були, гравці «Металурга» навіть забили другий м’яч, але гол зараховано не було. Пізніше Сергій Валентинович згадає цей момент й висловить свої сумніви з приводу відміни голу. Проте результат 1 : 2, у «Металург» зазнає 8-ої поразки поспіль.

 

Перша ліга
Драченко грає в нічию з Качуром
Команди двох черкаських футболістів, Максима Драченка та Руслана Качура зустрічалися між собою у 15-му турі Першої ліги. Дві рівні команди не зуміли виявити сильнішого. Втім відрадним фактором для черкаського вболівальника є те, що обидва наших футболісти взяли участь у цьому матчі й зуміли зробити свій внесок у результат. Першими, вже на 13-ій хвилині, рахунок відкрили гравці «Геліоса». Проте «Олімпік» швидко на це відповів. Один із кращих гравців донецької команди, Максим Драченко, після розіграшу кутового доправив м’яча у сітку воріт суперника – 1 : 1. Після цього було багато боротьби у центрі поля. Гарний момент забити мав Руслан Качур, котрий елегантно перекидав воротаря суперника, але в останній момент захисники донеччан вибили м’яч. У підсумку 1 : 1. Бойова нічия, яка залишає «Олімпік» на першому місці.

pass13-15turrF7dA81-RGrE

 

«Сталь» сильніша за «Авангард»
Суперник черкаського «Славутича» по кубку України, краматорський «Авангард» у 15-му турі на власному полі приймав команду Віталія Грицая, «Сталь». Один із лідерів Першої ліги, «Сталь» не мав особливих проблем з «авангардійцями» й здобув переконливу перемогу – 2 : 0. Віталій Грицай взяв участь у цьому матчі, проте лише номінально. Городищенський футболіст провів на полі лише п’ять хвилин.

 

«Полтава» програла «УкрАгроКому»
Другої поспіль поразки зазнала команда Антона Шевчука. Виїзд у Головківку став невдалим для команди уманського футболіста. Полтавчани першими пропустили м’яч, проте у другому таймі зуміли відігратися. Власне нічийним рахунок тримався практично до кінця матчу, але господарі поля вирвали перемогу вже на останніх компенсованих хвилинах. У підсумку 2 : 1, «УкрАгроКом» переміг. Антон Шевчук провів на полі весь матч, але змінити рахунок не зумів.

 

«Буковина» сильніша за «Динамо-2», Тарасенко знову в запасі
Чернівецька «Буковина» у 15-му турі завітала до Києва, де не без труднощів переграла другу команду «Динамо». А дебют Олега Тарасенка у цій команді відкладається. Черкаський бек знову провів весь матч на лаві запасних.

 

Чемпіонат Білорусі
«Дніпро» перемагає «Мінськ», Лісового виставили на трансфер
Вдалий 27-ий тур чемпіонату Білорусі став для могилівського «Дніпра», яке нарешті здобуло перемогу. Весь матч на полі провів один з ключових гравців команди Олег Карамушка. А-ось для іншого черкаського гравця Максима Лісового дні у «Дніпрі» злічені. Нещодавно футболіста було виставлено на трансфер.