Пас: завершився шостий тур
Написав Максим Гаптар   
Середа, 21 серпня 2013, 15:22
pas6turr52892
У шостому турі вітчизняних чемпіонатів з футболу відбулося низка матчів, у яких взяли участь й вихованці черкаського футболу. Так, наші представники у Прем’єр-лізі очок майже не здобули, однак у Першій лізі у черкащан справи пішли значно краще.
 

 

Скандальна нічия «Севастополя» й «Дніпра»
У першому матчі без Олега Кононова футболісти «Севастополя» продемонстрували чудову гру. У домашньому матчі кримська команда не злякалася одного з грандів вітчизняного футболу, а грала на рівних протягом усіх 90-та хвилин. З черкаського десанту у складі «Севастополя» вкотре весь матч відіграв Олександр Ковпак. Інший Олександр, Жабокрицький, також з’явився на полі, щоправда лише в останні п’ять хвилин зустрічі. Всі інші представники нашої області не потрапили у заявку. Стосовно гри, то «Севастополь» першим відкрив рахунок та тримав лідерство, проте у другому таймі «дніпряни» відновили паритет. Далі обидві команди створювали численні якісні моменти. Декілька разів подарувати перемогу своїй команді міг Олександр Ковпак, але «Дніпро» рятував голкіпер. У підсумку 1 : 1, цілком закономірна нічия.

pas6turr52857

Стосовно скандалу, то у середині другого тайму вболівальники «Севастополя» почали кидати фаєри та сидіння на футбольне поле, внаслідок чого матч було призупинено. Після тривалої паузи гру поновили. Однак після завершення зустрічі представники «Дніпра» подали заяву в КДК Федерації з вимогою відібрати очки в «Севастополя».

 

«Зоря» вдома поступилась «Ворсклі»
В останніх турах луганська «Зоря» ніяк не може перемогти. Після двох нічиїх, у шостому турі луганчани на власному полі поступилися «Ворсклі». У цьому матчі «Ворскла» першою відкрила рахунок, проте «Зоря» відразу відповіла голом від Болі. Втім надалі полтавський клуб повернув собі ініціативу й у підсумку дотиснув суперника. У «Зорі» вже другий матч поспіль не грає смілянин Іван Петряк. Молодий футболіст не потрапив до заявки на шостий тур.

 

Перша ліга
«Сталь» повертає собі переможний настрій
У шостому турі алчевська «Сталь» знову перемогла й вийшла на першу сходинку турнірної таблиці. У матчі з «Сумами» алчевська команда домінувала на футбольному полі й, як результат, здобула впевнену перемогу з рахунком 3 : 1. Вихованець городищенського футболу Віталій Грицай у цій зустрічі участі не брав.

 

«Полтава» долає «Десну»
У цьому сезоні ФК «Полтава» уманчанина Антона Шевчука або перемагає, або поступається. Третього не дано. Так, у чемпіонаті команда зіграла шість матчів і має 50-відсотковий показник перемог-поразок. У шостому турі полтавчани мали перемагати, адже минулого тижня зазнали поразки. Так і сталося. На власному полі полтавчани не залишили шансів на перемогу дебютанту першості, «Десні». У підсумку 3 : 1, «Полтава» - міцний середняк першості.

 

pas6turrDSC 5832

Максим Драченко дарує «Олімпіку» ще одну перемогу!
Після впевненого виступу черкасця Максима Драченка у 5-му турі, футболіст продовжив вдалу гру і в наступному турі. У матчі проти «Буковини» в «Олімпіка» справи йшли не зовсім вдало. Хоча спочатку донеччани вийшли вперед, однак далі «Буковани» зрівняла рахунок та вийшла вперед. Однак донецькі футболісти зрівняли рахунок ще у першому таймі. Наприкінці 45-хвилинки Максим Драченко віддав чудову передачу на хід Ситнику, котрий, обігравши захисника, точно поцілив у ворота – 2 : 2. У другому таймі Максим Драченко взагалі став героєм зустрічі, забивши на 60-ій хвилині чудовий гол. Далі Максим мав нагоду зробити дубль, однак не влучив у ворота. Втім, 3 : 2, й впевнена гра черкасця допомагає «Олімпіку» знову перемогти.

pas6turrDSC 6107

І вже вдруге поспіль, після завершення туру Максима Драченко включили до символічної збірної туру відразу два футбольних сайти!

 

«Титан» перемагає у складному матчі, невдалий матч Тарасенка
У шостому турі минулорічний лідер «Славутича» Олег Тарасенко вийшов у стартовому матчі з «Миколаєвом». У матчі проти команди свого колишнього партнера по «Славутичу», Михайла Сергійчука, Тарасенко виступив не зовсім вдало. Вже на шостій хвилині Сергійчук отримав передачу та з гострого кута пробив без шансів для воротаря – 0 : 1. Далі все стало ще гірше для «Титана». На 22-ій хвилині захисники команди з Армянська заробили пенальті у свої ворота, яке суперник використав – 0 : 2. Тренерський штаб «Титана» миттєво відреагував на невдалі дії своїх захисників. На 27-ій хвилині було замінено Маслова, а на 30-ій Тарасенка. Ось так завершився матч для черкаського захисника.
Проте для команди Олега справи далі пішли значно краще. «Титан» до перерви скоротив відставання, а в другому таймі взагалі вирвав перемогу.

 

Чемпіонат Білорусі
«Дніпро» продовжує опускатися на дно таблиці
У матчі 21-го туру могилівське «Дніпро» зустрічалося з сусідом по турнірній таблиці, «Нафтаном». Цей матч був невдалим для «дніпрян». Команда з Могиліва зазнала поразки з рахунком 1 : 2. Черкащани Максим Лісовий та Олег Карамушка провели на полі весь матч, але не зуміли зрівняти рахунок.

 

Арбітри:
У 7-му турі Прем’єр-ліги черкаський суддя Семен Шлончак відпрацює на матчі «Дніпро» - «Шахтар» у якості четвертого арбітра.
У Другій лізі арбітри Ігор Салівончик та Михайло Білорус працюватимуть на матчі «Макіїввугілля» - «Шахтар». А