"Севастополь" та "Сталь" гратимуть у Прем’єр-лізі
Написав Максим Гаптар   
Вівторок, 21 травня 2013, 07:39

Олександр Ковпак, ФК "Севастополь"

За три тури до завершення чемпіонату України серед команд першої ліги, і "Севастополь" і "Сталь" забронювали собі вихід до еліти вітчизняного футболу. Таким чином, у Прем’єр-лізі знову будуть представники Черкащини.

«Севастополь» перемагає без бою

У 31-му турі лідер першої ліги «Севастополь» здобув три очки не граючи. Столична «Оболонь», котра знялася з чемпіонату отримала чергову технічну поразку. Втім кінцівка сезону для кримчан у будь-якому разі перетворилася на формальність. Адже «Севастополь» ще за кілька турів до кінця чемпіонату забронював собі вихід до Прем’єр-ліги.

 

pas31tur214332352«Сталь» перемагає «Авангард» та повертається в еліту

31-ий тур для «сталеварів» став одним із найважливіших в сезоні. У разі перемоги алчевська команда достроково забронювала б вихід до Прем’єр-ліги. Втім оптимістичні налаштування «Сталі» почали зникати з першими хвилинами гри. Вже на 9-ій хвилині «Авангард» відкрив рахунок. Проте далі «сталевари» зібралися і змогли вирівняти гру, зрівняти рахунок та вийти вперед. За рахунку 2 : 1, на 72-ій хвилині на поле вийшов черкащанин Віталій Грицай. У підсумку «Сталь» перемагає та виходить до Прем’єр-ліги й одним футболістом з Черкащини в еліті вітчизняного футболу стане більше.

 

«Геліос» перемагає без Качура

Харківський «Геліос» нині перебуває у середині турнірної таблиці, де команди розподілилися досить щільно. Тому кожний матч може змінити розташування сил у таблиці. У 31-му турі харків’яни зустрічалися з сусідами по турнірці, «Нафтовиком» і здобули впевнену перемогу з рахунком 2 : 0. Черкаський футболіст Руслан Качур участі в цьому матчі не брав.

 

«Полтава» сильніша за «Олександрію»

У цьому турі футболісти «Полтави» нарешті зуміли подолати свою серію з нічиїх та поразок. Матч із «Олександрією» полтавчани розпочали жваво і вже на 11-ій хвилині вийшли вперед. Як виявилося, цей гол став єдиним у цьому матчі. Уманчанин Антон Шевчук вийшов на поле на 84-ій хвилині і за цей час нічим суттєвим не запам’ятався.

 

«Олімпік» знову програє

Третя поспіль поразка сталася для «Олімпіка» в 31-му турі. «Титан» з Армянську зараз набрав непогану форму й переграв донецький «Олімпік». Не брав участі в цьому матчі й черкаський футболіст Максим Драченко.

 

Могильовське «Дніпро» грає в нічию

9-ий тур чемпіонату Білорусі приніс «Дніпру» Олега Карамушки та Максима Лісового нічию. Могильовський колектив непогано розпочинав чемпіонат, проте надалі серія невтішних результатів призвела до того, що нині «дніпряни» посідають місця у нижній частині турнірної таблиці. У 9-му турі «Дніпро» зустрічалося з командою «Динамо-Брест», втім переграти цей колектив «дніпряни» не змогли. Взяв участь у цьому матчі Максим Лісовий, але схилити шальку терезів на користь своєї команди черкаський форвард не зміг.