Черкаські футболісти зустріли футбольну весну
Написав Максим Гаптар   
Вівторок, 02 квітня 2013, 11:40

passdregkollo43637

Цими вихідними в Україні стартувало друге коло чемпіонату країни з футболу серед команд першої ліги. Разом з цим, «Черкаський спорт» продовжує свою рубрику «Пас», у якій розкаже про виступи наших футболістів у різних куточках України та інших кран.


Перша ліга

«Севастополь» «б’є» «Олександрію»

passdregkollo43695_2

Футбольну весну ФК «Севастополь» зустрів в Олександрії, де зустрічався з місцевим професійним футбольним клубом. Історія протистоянь цих двох команд є серйозною. Севастопольські футболісти давно не знали щастя на полі «Олександрії». Проте цього разу, в рамках 23-го туру кримчани нарешті перемогли. Матч видався напрочуд видовищним. Не дарма його транслювали по ТРК «Футбол».

Із черкаського десанту з перших хвилин на поле вийшли найбільш зіркові Олександр Ковпак та Володимир Танчик. Власне черкаські футболісти певним чином і вирішили долю в матчі. Після досить рівного та складного першого тайму, доля зустрічі вирішувалася у більш захопливому, другому. За рахунку 1 : 1, ініціативу на себе взяв зірковий форвард кримчан Олександр Ковпак. Спочатку після чергової якісної атаки смілянський нападник замкнув передачу від Маріуша Левандовського. А за 16 хвилин потому після проходу лівим флангом форвард оформив дубль.

passdregkollohGRUKwRE3ag_2

Символічно, що через кілька хвилин Ковпак залишив поле, а його замінив інший представник Черкащини – Олександр Жабокрицький. Власне за такий короткий проміжок часу уманчанин зумів зробити свій внесок у перемогу команди. Наприкінці зустрічі після тривалого обстрілу воріт «Олександріїі» Жабокрицький завдав останнього і точного удару – 4 : 1. «Севастополь» продовжує утримувати лідерство.

passdregkollo43695_1

Загалом у цьому матчі взяли участь четверо представників Черкащини. Лише Костянтин Махновський не потрапив у заявку на цей матч.

У наступному турі «Севастополь» на власному полі зіграє проти донецького «Олімпіка».

 

«Сталь» продовжує перемагати

Алчевська «Сталь» також перемогою поновила чемпіонат. У матчі з ФК «Одеса» «сталевари» неабияк попотіли, проте наприкінці зустрічі таки зуміли вирвати перемогу. Встиг випробувати весняний газон стадіону в Одесі й уродженець Городища Віталій Грицай, котрий вийшов на поле на 86-ій хвилині.

А 6-го квітня «Сталь» зіграє матч проти «Нафтовика-Укрнафти».

 

«Олімпік» поступається «Кримтеплиці»

Не вдало розпочалося друге коло для футболістів донецького «Олімпіка». У матчі з «Кримтеплицею» донеччани не зуміли нав’язати суперникові боротьбу й поступилися з рахунком 0 : 3. Не брав участі в цьому матчі й черкаський футболіст Максим Драченко.

У наступному турі «Олімпік» поміряється силами з «Севастополем».

passdregkollohGRUKwRE3ag_1

«Геліос» «розім’явся» на молоді «Металіста»

У той час як низка команд першої ліги грала між собою в рамках 23-го туру чемпіонату України. Харківський «Геліос» провів останній контрольний спаринг з молодіжною командою «Металіст U-19». Черкаський футболіст Руслан Качур вийшов на поле на 33-ій хвилині зустрічі й відіграв до кінця гри. Відрадно, що Качур був одним із найактивніших на полі, котрий неодноразово загрожував воротам суперника.

У другому таймі Руслан Качур відкрив рахунок. Після передачі від партнера форвард на швидкості увійшов у штрафний майданчик і пробив, проте вразити ворота йому вдалося лише з другого разу. Через 20 хвилин потому Руслан знову відзначився, тільки цього разу передачею. Своїм розрізним пасом Качур вивів на побачення з воротарем Раскова, котрий подвоїв рахунок.

Стартує у чемпіонаті «Геліос» 7-го квітня матчем проти ПФК «Олександрія».

 

Чемпіонат Білорусі

«Дніпро» Лісового та Карамушки розпочинає з перемоги

passdregkollo833

Цими вихідними у Білорусі пройшов перший тур чемпіонату країни з футболу. Так склалося, що цього сезону в одній команді грають двоє представників Черкащини – Максим Лісовий та Олег Карамушка. Власне ці два футболісти взяли участь у першому офіційному матчі своєї команди. У грі проти команди «Гомель» і Кармушка і Лісовий  провели всі 90 хвилин на полі.

Канівський захисник Олег Карамушка взагалі став одним із кращих гравців на полі. На 28-ій хвилині Карамушка відзначився голом. Загалом «Дніпро» здобуло перемогу. А Олега Карамушку було внесено до символічної збірної туру.