«Черкаські» команди виграють
Написав Максим Гаптар   
Вівторок, 21 серпня 2012, 11:37

kovpavsillichivets65703

У рамках шостого туру Прем’єр- та першої ліги більшість команд черкащан здобули перемоги.

Прем’єр-ліга

«Арсенал» з Ковпаком перемагає «Іллічівець»

Після не зовсім вдалого початку чемпіонату, «Арсенал» набирає непогану форму. У шостому турі під натиском «канонірів» не встояв «Іллічівець». Смілянин Олександр Ковпак провів непоганий матч. Наш земляк протягом гри відзначався кількома непоганими ударами, але вразити ворота суперника йому не вдалося. За 25 хвилин до кінця матчу Ковпака замінив Олександр Кобахідзе. З появою грузинського форварда кияни пожвавилися у нападі і на останніх хвилинах зусиллями Володимира Гоменюка вирвали перемогу. 2 : 1 на користь «Арсеналу», який посідає сьому сходинку після шести турів. У наступному турі команда Ковпака зіграє на виїзді проти сімферопольської «Таврії».

 

Перша ліга

 

«Сталь» грає в нічию, проте утримує лідерську позицію

Проти «Динамо-2» «сталевари» не спромоглися показати свою найкращу гру. Кияни виглядали значно свіжіше та яскравіше. Але і молодим «динамівцям» не все вдавалося. Більшість атак киян завершувалися неточними ударами або впевненою грою воротаря «Сталі». Наш Віталій Грицай з’явився на полі на 65-й хвилині, проте за цей час героєм матчу йому стати не вдалося. Тому суха нічия 0 : 0, «Сталь» з 13-ма очками продовжує очолювати чемпіонат. У наступному турі команда із Алчевська прийме на своєму полі «Нафтовик-Укрнафту».

 

tanchykvsolexandriya65703Танчик своїм голом допомагає «Севастополю» переграти «Олександрію»

У матчі проти «Олександрії» найбільш черкаська команда першої ліги домінувала протягом усієї гри і зрештою перемогла. Серед знайомих нам осіб у число одинадцяти традиційно потрапили Махновський, Жабокрицький і Танчик. Антон Крамар у черговий раз просидів весь матч на лаві запасних.

З перших хвилин матчу господарі поля влаштували обстріл воріт суперника. Якісно на фланзі відпрацьовував Володимир Танчик, який гарно зміщувався в центр та пробивав по воротах. Першу гольову атаку «Севастополя» розпочав уманчанин Олександр Жабокрицький, півзахисник віддав чудову передачу на Кузнєцова, той акцентовно пробив, але кіпер «Олександрії» відбив сферу, яку підхопив Володимир Танчик і вколотив м’яча під перекладину – 1 : 0. Після цього моменту севастопольці відчули смак забитих мֹ’ячів і ще з більшим ентузіазмом ринулися в атаку. Справжнім атакувальним мотором команди став Олександр Жабокрицький, котрий раз-по-раз завдавав гарматних ударів, але суперника рятував то голкіпер, то каркас воріт.

У другому таймі уманчанин продовжив свою впевнену гру і він знову взяв участь у гольовій атаці. Цього разу Олександр у черговий раз завдав удару, воротар суперника відбив м’яч, і Бредун опинився на добиванні. Це був третій, останній гол у цьому матчі.

Далі Олег Кононон замінив і Танчика і Жабокрицького, після чого гра в атаці «Севастополя» дещо погіршилася, але гандикапу у три м’ячі вистачило кримчанам для перемоги. Варто, також, відзначити впевнену гру Костянтина Махновського, котрий рятував свою команду у ті нечисленні моменти ударів «Олександрії». Перемога дозволила «Севастополю» піднятися на 8-му позицію у турнірній таблиці. В наступному турі кримчани зустрінуться у гостях з «Олімпіком» Максима Драченка.

Гол Володимира Танчика:

{youtube}fb_P2y4Shxk{/youtube}

 

«Геліос» долає «Оболонь», Качур грає, Шевчук ні

У рівному поєдинку цих команд перемогу святкували господарі. Переможний гол «Геліоса» забив Ігор Худобяк на останній, доданій арбітром хвилині. Наш Руслан Качур з’явився на полі на 67-й хвилині і неабияк пожвавив гру своєї команди в атаці. Проте забити ватутінському форварду не вдалося. Але саме з виходом Качура та ще кількох гравців харківська команда вирвала перемогу. 2 : 1, «Геліос» посідає четверту сходинку. У сьомому турі зіграють на виїзді проти «Олександрії».

 

«Олімпік» перемагає і виходить на друге місце

Черкаський футболіст Максим Драченко провів всі 90 хвилин матчу «Олімпіка» з «Кримтеплицею». Якісна гра черкасця у захисті дозволила його команді впевнено почувати себе на власній половині поля. Ця впевненість дозволила донеччанам поступово нарощувати свою перевагу в атаці, і, зрештою, «Олімпік» здобув три очки. У наступному турі донецька команда на власному полі прийме «Севастополь».