Перемоги черкащан у 5-му турі
Написав Максим Гаптар   
Понеділок, 13 серпня 2012, 14:27

kovpakvsmetalsket65527

Ковпак здолав «Металіст», Грицай і «Сталь» переграли «Одесу», «Оболонь» і Шевчук здобувають першу перемогу.

 

Прем’єр-ліга

Арсенал мінімально переграв «Металіст»

Після перемоги над «Мурою», проте вильотом із кваліфікації Ліги Європи, столичні «каноніри» неабияк налаштувалися на «Металіст». Підопічні Леоніда Кучука продемонстрували справжній характер і здолали більш іменитого суперника. На старті чемпіонату кияни вже зустрілися із третім лідером першості, і змогли здобути три очки. Героєм матчу став Олександр Ковпак. На відміну від матчу з «Мурою», проти «Металіста» Ковпак вийшов з перших хвилин і вже на 11-й використав свій момент і забив вирішальний у матчі гол. Максим Шацьких у центрі поля віддав чудову розрізну передачу на Ковпака, котрий втік від захисників і вибіг віч-на-віч з Горяіновим й елегантно перекинув кіпера харків’ян. Гравці «Металіста» не були схожими самі на себе, проте «Арсенал» контролював хід поєдинку. На 18-й хвилині «каноніри» вдруге розписалися на воротах Горяінова, але гол Адійя був не зарахований через офсайд.

У другому таймі ситуація на полі дещо змінилася, харків’яни почали проводити атаки, проте гравці «Арсенала» грамотно оборонялися. Також «каноніри» не забували й контратакувати, але наприкінці матчу свої моменти кияни не використовували. За кілька хвилин до фінального свистка футболісти «Металіста» повністю перейшли на половину поля «Арсеналу», але свої моменти не використали, втім «каноніри» цілком могли покарати своїх суперників. У підсумку «Арсенал» завдяки голу Олександра Ковпака здобуває важку перемогу над «Металістом».

Після 5-ти турів «Арсенал» вийшов на 8-му сходинку турнірної таблиці.

 

Перша ліга

«Сталь» втримує лідерство

Алчевська «Сталь» після поразки у минулому турі знову вийшла на переможний шлях. У матчі проти «Одеси» «сталевари» довго запрягали, проте таки зуміли досягти свого. Уродженець Городища Віталій Грицай вийшов на поле лишу у другому таймі, а саме на 79-й хвилині, коли результат вже був забезпечений. Грицай провів у матчі трохи більше ніж 10 хвилин і за цей час не встиг чимось запам’ятатися. У підсумку 1 : 0, «Сталь» з 12-ма очками очолює чемпіонат.

 

Драченко грає весь матч, «Олімпік» здобуває впевнену перемогу

У матчі проти «Миколаєва» черкасець Максим Драченко відіграв весь матч на позиції центрального захисника. Власне гра Максима у захисті додала впевненості донеччанам, котрі якісно оборонялися та ще краще атакували. Гравці «Олімпіка» помчали в атаку з перших хвилин, і вже на старті матчу Максим Драченко мав непоганий шанс забити. Після розіграшу стандарту м’яч потрапив до черкасця, котрий акцентовно пробив головою, проте вище воріт. Цей запал підтримали інші гравці «Олімпіка» і вже на 15-й хвилині рахунок було відкрито. Далі гра дещо заспокоїлась. Миколаївські футболісти намагалися вирівняти гру, але захисна лінія «Олімпіка» відіграла бездоганно.

Вже у другому таймі донеччани рахунок подвоїли і завершили матч впевненою перемогою. 2 : 0є, «Олімпік» після п’яти турів з чотирма командами ділить 2-5 місця.

 tanchykvsgelios28202

«Оболонь» здобуває першу перемогу

У цій знаковій для «пивоварів» грі Антон Шевчук провів на полі весь перший тайм, але активності уманчанину бракувало, тому він був замінений на початку другого тайму. Саме у другій половині матчу «Оболонь» заграла більш гостро і на 59-й забила переможний гол. Ця перемога дозволила «Оболоні» вийти на 12-ту позицію у турнірній таблиці.

 

«Севастополь» продовжує нестабільну гру

У матчі проти «Геліоса» у старті «Севастополя» вийшло четверо черкащан: Махновський, Жабокрицький, Танчик. Крамар відсидів весь матч на лаві запасних. У «Геліоса» Руслан Качур зіграв близько 30 хвилин у другому таймі. Протягом усього поєдинку «Севастополь» атакував, завдавав ударів, а «Геліос» оборонявся. Кримчанам не вдавалося ніяк пробити ворота харків’ян. Втім наприкінці матчу «Геліос» мав непоганий шанс вийти вперед, єдиного удару у рамку воріт харків’яни завдали на 88-й хвилині, але Махновський забрав м’яч. Гра завершилася сухою нічиєю, чим може тішитися «Геліос», котрий грав на цю нічию. У турнірній таблиці «Севастополь» з 6-ма очками посідає 11-ту позицію, а «Геліос» з  8-ма, 6-ту.