Як наші в чемпіонаті України виступали
Написав Максим Гаптар   
Понеділок, 04 червня 2012, 17:10

kovpakvsmetalist573400

У цьому випуску рубрики «Пас», ми підіб’ємо певні підсумки виступів наших земляків поза межами Черкащини.

 

Прем’єр-ліга.

Олександр Ковпак та «Арсенал».

Київський «Арсенал» у цьому сезоні досяг історичних висот. «Каноніри» за підсумками чемпіонату посіли п’яту сходинку і вже з наступного сезону спробують свої сили у Лізі Європи. Чиненайбільший внесок у цей успіх зробив Олександр Ковпак. Смілянин провів чудовий сезон за свою команду і став найрезультативнішим гравцем «Арсеналу». Зі своїми 9-ма голами Ковпак посів 12-ту сходинку у суперечці бомбардирів вітчизняної першості. Такі успіхи дозволили Ковпаку потрапити до списку резервістів збірної України. Що ж, у наступному сезоні очікуватимемо нових звершень від Ковпака не лише у чемпіонаті України, а й у Лізі Європи.

 

makhnovskyi495588310

Махновський та Шевчук залишають Прем’єр-лігу

Перебравшись до «Оболоні» взимку, Костянтин Махновський відразу зайняв місце головного воротаря команди. Незважаючи на не завжди вдалі виступи його команди, Махновський якісно відпрацьовував у рамці, тому не одноразово ставав кращим гравцем своєї команди. На весні Махновський прикував до себе увагу у матчі з «Дніпром», коли форвард дніпропетровців Матеус ногою поцілив черкащанину в голову. Після цього інциденту Махновський ще відіграв кілька матчів, але допомогти команді залишитися в еліті вітчизняного футболу йому не вдалося.

Стосовно Антона Шевчука, то здобутки уманчанина не такі вражаючі. Шевчук не зажди мав місце у складі команди, тому більшість матчів виходив на заміну. Однак засяяти Шевчук у цьому році таки встиг. Антон Шевчук потрапив до молодіжної збірної України, де непогано виступив, кілька разів відзначившись.

 

Перша ліга

Танчик і «Севастополь» зупиняються за крок від Прем’єр-ліги

tanckykpudsumku23267 

Фантастичний ривок вдався команді Сергія Пучкова у другому колі чемпіонату. «Севастополь» провів 13-матчеву виграшну серію і зміг наздогнати і перегнати запорізький «Металург». В передостанньому турі севастопольці вийшли на другу сходинку, але прикра нічия в останній грі проти «Буковини» залишила команду без Прем’єр-ліги. Протягом усього чемпіонату черкасець Володимир Танчик пройшов якісний шлях від запасного гравця до одного з лідерів команди. Танчик від матчу до матчу демонстрував кращу гру, що дозволило йому під кінець першості вибороти місце в старті. Кілька разів Володимир ставав кращим гравцем своєї команди не лише у конкретних матчах, а й взагалі протягом місяця. За сезон Танчик відзначився п’ятьма голами, чотири з яких у чемпіонаті України.

 

Крамар з «Буковиною» завершили чемпіонат на підступах до лідерів

_kramarhkDSC3395_2

Чернівецька команда упродовж сезону зарекомендувала себе як міцний середняк. «Буковина» часто відбирала очки у лідерів чемпіонату. Чого варті лише її два матчі з «Севастополем» та «Металургом». Спочатку буковинці переграли «Металург» і дали шанс «Севастополю» на Прем’єр-лігу, а в останньому турі, зігравши з останніми в нічию, залишила їх у Першій лізі.

Черкащанин Антон Крамар був гравцем основи. Виходячи у стартовому складі своєї команди Крамар грав важливу роль у загальному малюнку гри «Буковини». Не можна дорікнути Антону за його завзятість, оскільки у кількох матчах він був аж надто активним, тому бачив перед собою червоні картки.

У підсумку «Буковина» посіла шосту сходинку, що є хорошим показником для команди, яка не ставила перед собою чемпіонських завдань.

 

«Сталевар» Грицай фінішує на 8-й сходинці

grycay9786h209946325 

Ставши гравцем алчевської «Сталі» взимку, Віталій Грицай провів за свою нову команду лише друге коло чемпіонату. Але за той час, Грицаю вдалося стати гравцем основи своєї команди. Граючи у центрі півзахисту Грицай виконував як диспетчерські функції так і руйнівні. У низці матчів «Сталі» Віталій Грицай взагалі грав ключову роль, оскільки іноді його голи допомагали команді перемогти. Зокрема в останньому турі алчевська команда переграла свого конкурента «Динамо-2», один гол у матчі на свій рахунок записав Грицай. У підсумку «Сталь» завершила чемпіонат у 8-ці кращих команд.

 

«Геліос» Качура дев’ятий

ruslankachur2012_05_03_Kachur

«Геліос» у цьому чемпіонаті зірок з неба не хапав. Харківська команда пройшла весь сезон на одному рівні. Футболісти «Геліоса» програвали фаворитам, перемагали нижчих за класом команд. Черкащанин Руслан Качур не був на перших планах у своїй команді. Черкаський нападник постійно виходив на хвилин 15-20 матчу, і за цей час намагався зробити все від нього залежне. У деяких іграх, Качуру за такий короткий проміжок часу вдавалося відзначатися. Втім виступ черкащанина повністю характерний його команді.

 

Макс Драченко та «Олімпік» дванадцяті

drachenkomax00987image 

Донецький «Олімпік» у цьому сезоні справив непогане враження. Попри 12-ту сходинку, донеччани у деяких матчах демонстрували непогану гру, однак на весь чемпіонат їм стабільності не вистачило. Одним із найкращих гравців «Олімпіка» був черкасець Максим Драченко, котрий упродовж сезону закривав безліч позицій. Номінальний захисник Драченко неодноразово грав на позиції нападника, що йому непогано вдавалося. Максим добре загострював гру, та був одним з найактивніших на полі. Також варто відзначити бійцівські якості Драченка, котрий кілька разів мав дискваліфікацію через перебіг жовтих та червоних карток.

 

Черкащанин Максим Лісовий, котрий виступає за мінське «Динамо» мав постійне місце в основі своєї команди, але через кілька турів від початку чемпіонату зазнав травми.

Інший черкаський футболіст Павло Султанов поки що до основного складу «Балтики», яка є учасником Першої ліги чемпіонату Росії не потрапляє.