Ковпак у Лізі Європи, Махновський у Першій Лізі, Танчик бореться за Прем’єр-лігу
Написав Максим Гаптар   
Понеділок, 14 травня 2012, 10:27

kovpakgoal305808

На цьому тижні були зіграні останні матчі Прем’єр-ліги та пройшов черговий тур Першої ліги.

Прем’єр-ліга

Ковпак голом завершує сезон

В останньому матчі Прем’єр-ліги «Арсенал» зустрічався з «Кривбасом». У цьому поєдинку каноніри не відчули серйозного супротиву від криворізької команди. Олександр Ковпак вийшов на поле зі стартових хвилин і провів на полі весь матч і зробив свій внесок у перемогу. Попри перевагу «Арсенала» рахунок у матчі довгий час був не відкритим. Але клас «канонірів» дався взнаки і на 80-й хвилині рахунок відкрив Богданов, а Олександр Ковпак у доданий арбітром час подвоїв перевагу своєї команди 2 : 0. Ця перемога стала вінцем успішного сезону для «Арсеналу». У наступному сезоні київська команда виступатиме у Лізі Європи і як наслідок у ній буде представник Черкащини.

 

Махновський пропускає гол і «Оболонь» понижується у класі

Матч з «Чорноморцем» став для «Оболоні» вирішальним. У ньому «пивовари» мали перемагати аби залишитися у Прем’єр-лізі. Але по грі «Оболонь» не продемонструвала бажання залишитися  в когорті кращих вітчизняних команд. На 59-й хвилині на поле вийшов Антон Шевчук, але нічим особливим він не запам’ятався. Гравці «Чорноморця» контролювали гру, тому роботи у Костянтина Махновського було чимало. Черкащанин добре відстояв весь поєдинок, рятуючи команду. Але у кінці матчу навіть Махновський не зумів допомогти команді. Гравці «Оболоні» зосереджувалися на атаках, тому пропускали чимло контратак. В одній із таких свою нагоду використали футболісти «Чорноморця». Гравці одеської команди провели швидку атаку, вийшовши яку вдало завершив Ді-Матос. 1 : 0 перемога «Чорноморця» і «Оболонь» разом з Махновським та Шевчуком прямує до Першої ліги.

 

Перша ліга

Танчик знову забиває, «Севастополь» скорочує відставання від другого місця

У матчі з «Динамо-2» севастопольські футболісти не мали на меті припиняти свою переможну серію. Але матч із «Динамо-2» не був таким простим. Динамівці жваво почали м’яч і швидко забезпечили собі перевагу. «Севастополь» відігрався зусиллями Кузнєцова, але «Динамо» знову засмутило гостей. Практично весь перший тайм підопічні Сергія Пучкова вели погоню за «Динамо-2». І на 44-й хвилині Володимир Танчик зрівняв рахунок. Севастопольці провели якісну атаку, і Танчик після передачі партнера переправив м’яч в один дотик у сітку воріт. 2 : 2.

tanchykwin3021538 

У другому таймі окрилені успіхом севастопольці дотиснули «Динамо-2». На 66-й хвилині Кузнєцов відзначився дублем і приніс перемогу своїй команді. Від другого місця ПФК «Севастополь» відстає всього на чотири очки, адже «Металург З» програв лідеру чемпіонату.

 

«Сталь» програє «Арсеналу»

У матчі зі «Сталлю» Віталій Грицай провів майже всі 90 хвилин на полі, але гольових нагод у нього не було. Команда із Алчевська програла білоцерківцям з рахунком 2 : 3.

 

«Буковина» грає унічию

З «Одесою» Крамар відіграв весь матч. Більше того, колишній гравець «Дніпра» відзначився результативною передачею. У звітному матчі першою забили гравці «Одеси», але на довго тішитися лідерством їм не вдалося. Вже за хвилину буковинці рахунок зрівняли. Антон Крамар зробив якісну навісну передачу у штрафний майданчик суперника, яку результативно замкнув Олександр Семенюк. 1 : 1 бойова нічия команд.

 

«Геліос» програє третій з кінця команді

Після перемоги у минулому турі над «Миколаєвом», футболісти «Геліоса» дещо розслабилися і не зуміли переграти вінницьку «Ниву». Вінничани на 45- хвилині відкрили рахунок і до кінця матчу втримали свою перевагу. Наш Руслан Качур вийшов на поле у другому таймі. Наприкінці матчу черкащанин мав чудову нагоду зрівняти рахунок, але удар Качура з 8-ми метрів пролетів над штангою.

 

«Олімпік» перемагає «Нафтовик»

Завдяки голу з пенальті донецька команда мінімально долає на виїзді «Нафтовик-Укрнафту». Черкащанин Максим Драченко провів на полі весь матч, але нічим небезпечним, окрім жовтої картки не запам’ятався.

 

У наступному турі відбудуться такі матчі, варті нашої уваги:

«Геліос» – «Динамо-2»

ФК «Севастополь» – ФК «Львів»

«Буковина» – «Металург З»

«Олімпік» – «Арсенал»

«Сталь» – «Зірка»

 

Чемпіонат Білорусі

«Динамо» грає у нульову нічию, Максима Лісового немає у заявці