КП «Центральний стадіон» (Черкаси): 2018 рік - у подіях і фактах
Понеділок, 31 грудня 2018, 12:29

1 головна сторінка

2018 рік для головної спортивної споруди Черкас і області видався багатим на різноманітні і примітні історії

 

ПРОЕКТОМ «ШЛЮБ ЗА ДОБУ»  У 2018 РОЦІ СКОРИСТАЛОСЯ ПОНАД 500 ПАР

Протягом року пілотним проектом Міністерства юстиції України «Шлюб за добу!», «Організатором» якого у місті Черкаси є КП «Центральний стадіон» скористалося понад 500 пар.

Комунальне підприємство Черкаської міської ради «Центральний стадіон» має в наявності місце для проведення державної реєстрації шлюбу та окреме приміщення, для уповноваженого працівника відділу державної реєстрації актів цивільного стану, обладнане необхідною комп’ютерною технікою.

11 шлюб за добу

 

ПРОВЕДЕНО РЕКОРДНИЙ ФУТБОЛЬНИЙ МАТЧ

На «Центральному стадіоні» відбувся матч, який тривав 24.08.2018 р. безперервно 24 години (з 19 години 23.08.2018 р. до 19 години) і таким чином було Встановлено Національний Рекорд України з проведення найдовшого футбольного матчу.

Встановлення Національного Рекорду України з проведення найдовшого футбольного матчу зафіксував експерт Національного Реєстру Рекордів України Олексій Янкович і одразу після завершення гри із товариським рахунком 109:109 передав сертифікати, що підтверджують досягнення, міському голові Черкас Анатолію Бондаренку та директору комунального підприємства «Центральний стадіон» Юрію Гончарову.

record4

 

ВІДБУВСЯ ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ З ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ (ЕСТАФЕТНИЙ БІГ)

Змагання проходили бігових доріжках «Центрального стадіоні» серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків у вересні.

Приємно відзначити, що командному заліку перше місце виборола збірна команда Черкаської області. Також в активі наших спортсменів є перемога і призові місця в естафетних забігах.

2509 естафета3

 

РЕКОНСТРУЙОВАНО ФУТБОЛЬНИЙ МАЙДАНЧИК РОЗМІРОМ 60 м х 40 м

Восени на «Центральному стадіоні» на футбольному майданчику 60 х 40 метрів, яке раніше мало резинове покриття, покладено нове покриття із штучною травою.

Прем’єрний матч на новому спортивному майданчику провели вихованці двох відомих черкаських шкіл – ДЮСШ «Дніпро-80» і СДЮСШОР.

Нове футбольне поле універсальне – на ньому нанесено додаткову розмітку, яка ділить поле на три маленьких майданчики 20 м х 40 м, що дає можливість проводити одночасно кілька матчів.

4 поле 60х40

 

ПРОВЕДЕНО КОНЦЕРТ MONATIK

5 вересня на «Центральному стадіоні» у Черкасах відбувся концерт MONATIKа з програмою "Вітамін Д".

MONATIK - це унікальний співак і автор пісень, хореограф, композитор. Його творчість - це не просто хітові пісні, а вже цілий тренд у сучасній музиці! Оригінальний, чудовий і надзвичайно харизматичний виконавець та прекрасний танцюрист.

Артист здобув перемогу в номінаціях "Кращий співак", "Кращий кліп" та "Кращий хіт року".

123 Монатік

 

РОЗМІЩЕННЯ НА ТЕРИТОРІЇ СТАДІОНУ ЛЬОДОВОЇ АРЕНИ

На території КП «Центральний стадіон» встановлено тимчасову повітряно-опорну конструкцію, в середині якої знаходиться льодовий каток.

Крім звичайного катання на ковзанах, на льодовій арені також можна проводити хокейні матчі.

Варто відзначити, що арена розміром 56х26 є тимчасовою. Тим не менше покриття обладнане не штучним, а справжнім льодом за високими європейськими стандартами.

5 льодова арена

 

ПРОВЕДЕННЯ МАТЧУ КУБКУ УКРАЇНИ З ФУТБОЛУ

У жовтні команда з Білозіря «Черкащина-Академія» на «Центральному стадіоні» у рамках 1/8 фіналу розіграшу Кубка України з футболу сезону - 2018/2019 зустрічалася з командою Премєр-ліги – ФК «Карпати» (Львів). Гра завершилася з рахунком 1:0 на користь «зелено-білих левів».

p1cr5k1skmvmo9en1vp71bbjj7e4

 

ПРОВЕДЕННЯ ФЕСТИВАЛЮ СПОРТУ

У Черкасах у серпні відбувся спортивний захід до Дня Незалежності України.

Епіцентром Черкаського спортивного фестивалю,організатором якого була Черкаська міська рада, став «Центральний стадіон». Загалом усі заходи проходили у трьох місцях, але найцікавіші події відбулися саме там:

-Проведення турніру з футзалу «Патріот», дитячі велоперегони "Кіндери", майстер-класи з боксу, вільної боротьби, греко-римської боротьби, дзюдо, кікбоксингу, тхеквондо, баскетбольні батли, стрітбол, футзал, змагання з армреслінгу, майстер-класи, змагання з шахів та шашок, майстер-класи зі спортивних і народних танців, фінал Кубку міста з хокею на траві, показові виступи юних моряків,спортивні квести, змагання серед дітей «Веселі старти».

6 фестиваль спорту

 

СТВОРЕННЯ МУНІЦИПАЛЬНОГО СПОРТИВНОГО КЛУБУ «ДНІПРО»

У липні 2018 року у Черкасах припинила своє існування команда «Черкаський Дніпро», яка не зуміла за підсумками сезону 2017/2018 років зберегти прописку у I лізі чемпіонату України з футболу серед професіональних команд. Вийшло так, що вкотре Черкаси залишилося без великого футболу. Вихід із ситуації був знайдений і, напевне, найефективніший на той момент. У першій половині 2018 року активно обговорювалося питання, щодо створення у Черкасах спортивного клубу, до складу якого входили б представники різних ігрових видів спорту. А головне, щоб цей спортивний клуб був таким собі «ліфтом» для випускників дитячо-юнацьких спортивних шкіл Черкас і області, які могли б продовжити навчання, з перспективою проявити себе на більш високому рівні. Планувалося, що такий клуб найкраще було б створити на базі черкаського КП «Центрального стадіону» (м. Черкаси). Варто відзначити, що ідея створення такого клубу знайшла схвальні відгуки у міської влади Черкас та обласної влади. Одним словом зникнення із футбольної карти України ФК «Черкаський Дніпро» стало поштовхом для створення у Черкасах муніципального спортивного клубу. Щодо назви клубу, то це питання широко обговорювалося серед вболівальників, громади міста і всі зійшлися на тому, що це має бути «Дніпро». Таким чином футбольна команда, яка першою ввійшла до структури клубу, далі вже виступає під старою доброю назвою «Дніпро». З урахуванням поставлених цілей за дуже короткий період було зібрано випускників дитячо-юнацький футбольних шкіл міста та області, створено команду і заявлено її для участі у чемпіонату України серед команд першої ліги серед команд, де футболісти мають бути не старше 19 років. Відомий футболіст, вихованець місцевого футболу Євген Тарасенко погодився стати головним тренером, а його помічником став тренер ДЮСШ «Дніпро-80» Богдан Жало. Згодом до тренерського штабу приєднався тренер воротарів В’ячеслав Кудін. Щодо результатів виступу команди у першому колі чемпіонату України (Iліга, U-19), то багато хто очікував нижчий результат. Але команда мала гідний вигляд і вже розглядається, як один з претендентів на вихід до фінального раунду змагань.

Зараз МСК «Дніпро» у групі №3 знаходиться на 3 місці і для виходу до наступного етапу змагань їм потрібно займати 1 або 2 місце, на що вони мають великі шанси.

Першу гру у чемпіонаті у 2019 році дніпряни проведуть 10 квітня на виїзді проти ФК «Голкіпер».

У 2019 році МСК «Дніпро» планує взяти участь у кількох футбольних турнірах:

- чемпіонаті України серед команд першої ліги U-19;

- чемпіонаті України з футболу серед аматорських команд, що дасть змогу взяти участь в атестації на ліцензування для участі у чемпіонаті країни серед професіональних клубів;

- чемпіонаті Черкаської області;

2 МСК Дніпро