Нічиї Махновського та Ковпака, перемоги наших у Першій лізі
Написав Максим Гаптар   
Вівторок, 17 квітня 2012, 08:26

shevchuks0559747

Традиційно цього уікенду відбулися матчі вітчизняних футбольних першостей. Цього разу, більшість клубів вихідців Черкащини здобули перемоги. Про всі ці матчі - далі у матеріалі.

Прем'єр-ліга

Суха нічия Махновського та Шевчука

У матчі "Оболоні" проти "Кривбасу" упродовж усіх 90-та хвилин на полі точилася рівна боротьба. Костянтин Махновський відстоя весь матч, не одноразово рятуючи свою команду. По-справжньому гольовоих епізодів у матчі було небагато, переважно відбувалася силова боротьба у центрі поля. На 70-й хвилині після тривалої паузи на поле вийшов Антон Шевчук, який за 20 хвилин запам'ятався одним небезпечним моментом. На 79-й хвилині Антон увірвався у штрафний майданчик та пробив по воротах, однак захисник Матчів головою виніс м'яч з лінії воріт. Ця нагода забити була найгострішою у матчі, і останньою. Далі команди намагалися створити щось небезпечне, але у них нічого не вдавалося. 0 : 0.

 

Нічия "Арсеналу", Ковпак грає без моментів

У матчі проти донецького "Металурга" Олександр Ковпак вийшов у старті, але протягом усього матчу не запам'ятався гострими моментами. У першому таймі Олександр не цурався вступати у силову боротьбу, тому порушував кілька разів правила. В одному епізоді смілянин навіть отримав жовту картку. Після цього епізоду Ковпак ніби зник, адже всі події на полі відбувалися без його участі. У підсумку команди зіграли унічию 1 : 1. "Арсенал" не програє вже шостий матч поспіль.

kovpaks04559918

Перша ліга

Грицай забиває і допомагає "Сталі" перемогти

Ще один вихідець Черкаської області, Вітлаій Грицай забив у 26-му турі Першої ліги. У матчі алчевської "Сталі" та "Енергетика" перемогу святкували господарі. З перших хвилин гравці "Сталі" заволоділи ініціативою і вже не відпускали її до кінця зустрічі. Уже в середині тайму Акименко вивів свою команду вперед. У другій половині зустрічі Віталій Грицай, отримавши м'яч на куті штрафного майданчика, прицільно пробив по воротам - 2 : 0. Третій гол остаточно деморалізував "енергетиків".  У підсумку 3 : 0 - легка перемога "Сталі"

 

"Олімпік" Драченка переграє "Титан"

У звітному матчі черкащанин Максим Драченко відіграв весь матч. Центральний захисник Драченко цього разу вийшов грати у півзахисті, і досить непогано там відіграв. З перших хвилин стало помітно, що така зміна позиції є вдалою. Черкащанин не боявся іти у відбір на чужій половині поля, вигравав повітря і віддавав непогані передачі на партнерів. Згодом Драченко взяв участь у гольовій атаці, видряпавши м’яч він віддав його на Санжара, який відпасував на Волкова, котрий і відкрив рахунок. Протягом всього матчу Драченко був справжнім королем середини поля, він вигравав боротьбу, створював нагоди для партнерів, відбирав м'яч. У підсумку "Олімпік" переміг з рахунком 3 : 0, а Драченко став одним із кращих гравців матчу.

 

tanchykgoal391003-3

Володимир Танчик приносить перемогу "Севастополю"

Матч "Севастополя" проти "Арсенала" мав принципове значення, адже у випадку перемоги підопічні відривалися від своїх суперників на чотири очки. Зі стартових хвилин на поле вишйшов черкащанин Володимир Танчик. І свій вихід у старті Танчик відразу закріпив вдалими діями. На 5-й хвилині після верхової боротьби м'яч полетів до Танчика, який, не давши шкіряному опуститися, з льоту пробив по воротам. Гол! Як стало відомо далі, це був єдиний і вирішальний гол у матчі. Проте і далі Володимир Танчик мав нагоди забити. У другому таймі Танчик постійно турбував оборону "канонірів", але справжній момент у нього був під кінець гри. Черкащанин, увірвавшись у штрафний майданчик, акцентовно пробив, але м'яч із "дев’ятки" воріт кінчиками пальців потягнув голкіпер. Під завісу матчу був ще один гольовий епізод, але цього разу для білоцерківської команди. На останній доданій хвилині футболісти "Арсенала" заробили пенальті, але не змогли його реалізувати. Матч закінчився з мінімальним рахунком. 1 : 0 - "Севастополь" закріплюється на третій сходинці.

 

 

"Буковина" і Крамар виграють

Гра "Миколаєва" і "Буковини" була схожою на справжній трилер. Наш Антон Крамар намагався допомогти своїй команді з усіх сил. З початку матчу Крамар жортско грав у відборі, тому вже під кінець першого тайму отримав жовту картку. На 8-й хвилині "Буковина" вийшла вперед і тривалий час мала ігрову перевагу. На початку другого тайму "Миколаїв" залишився у меншості - другу жовту картку отримав Голенков. Як вийшло далі, вилучення додало сил миколаївцям, які на 55-й хвилині рахунок зрівняли. Далі буле переважно рівна гра, але на 84-й хвилині надто активний у відборі Крамар отримав другу жовту картку. При рівних складах переможний гол на третій, доданій арбітром хвилині перемогу буковинцям приніс Бровченко. 2 : 1 на користь команди Антона Крамара.

lisovyi495IMG_3030

"Геліос" заробляє три очки, Качур грає 15 хвилин

У переможній грі "Геліоса" наш Руслан Качур особливої "погоди не зробив", адже доля поєдинку була вирішена задовго до його виходу на поле. Вийшовши на газон, на 74-й хвилині Качур нічим не запам'ятався і дограв матч до кінця. 2 : 1, перемога "Геліоса".

 

Чемпіонат Білорусі

Мінське "Динамо" Лісового перемагає

Черкащанин Максим Лісовий зробив непоганий внесок у перемогу "Динамо" над ФК "Брест". Лісовий відіграв майже весь матч і був замінений на 88-й хвилині. Проте на 74-й Максим став автором результативної передачі: він віддав навісну передачу на Йована Дам’яновіча, який забив гол. Далі мінська команда дотисла свого суперника, перемігши з рахунком 2 : 1.

 

Чемпіонат Росії, Перша ліга

Як стало відомо "Черкаському спорту", черкаський півзахисник Павло Султанов наявний у складі команди "Балтика" Калінінград. Поки що черкащанин не потрапляє у заявку на матч.