Трава за 4,4 млн грн. У мерії організували «екскурсію» на екстремальне футбольне поле
Вівторок, 22 травня 2018, 16:55

220518 1

На території КП «Центральний стадіон» на тому місці, де ще 1,5 роки тому мало бути створено запасне футбольне поле, в міськраді вирішили влаштувати «розбір польотів»

 

Зранку в ході засідання виконкому міський голова анонсував зустріч. Мовляв, керівництво міста, журналісти, технагляд та підрядник, який отримав кошти і не виконав роботи, мають зустрітися і обговорити ситуацію, що склалася.

На місці, де до кінця 2016 року мало бути створено запасне футбольне поле, зараз можна побачити лише недбало посіяну траву, канаву обабіч поля, місце, на якому гіпотетично колись можуть з’явитися трибуни. При цьому, як повідомили нашому виданню в департаменті освіти, станом на сьогодні на цьому об’єкті підрядник вже освоїв 4,46 млн грн.

– По роботах: мали бути облаштовані трибуни. На сьогодні їх нема. Сіток – немає. Канави ось якісь… Ями на газоні. Людина стає на футбольне поле і провалюється (наочно демонструє це – ред.). Що це за футбольне поле?

Всі роботи мають бути виконані так, як написано в тендерній документації. Оце хіба укладання трави? Я так не вважаю, – обурюється заступник міського голови Ігор Коломоєць.

 

250518 2

 

Заступник директора департаменту освіти і гуманітарної політики ЧМР Богдан Бєлов додає, що «перемовини» з підрядником щодо об’єкту ведуться:

– Загальна вартість об’єкту коригувалася. Спочатку було 4,5 мільйону, потім коригувалися види робіт. Спочатку проектувалася тут зона для метання ядра. Від неї відмовилися. Постійно ведуться перемовини. У 2016 році пізно зайшла субвенція, були питання. Є питання і по 2017 році: зараз ми їх задаємо в цивілізований спосіб, поки що не звертаємося до суду.

Директор КП «Центральний стадіон» Юрій Гончаров висловив своє бачення на вирішення ситуації. Він пропонує розділити роботи на дві черги:

– Запропонувати підряднику розбити цей об’єкт на дві черги. Перша черга – це буде футбольне поле. Ми розуміємо, що тут в підрядника є труднощі. Йому нема як цю траву поливати, а ми також воду не може давати безкоштовно.

Створюємо комісію, яка дає оцінку, чи придатне поле. Тоді ми можемо першу частину взяти на баланс комунального підприємства. Ми розуміємо, що це державні кошти. Ми можемо «ставати в позу», потім стане підрядник, – від цього краще не буде нікому. Ми згодні взяти його на баланс, – пояснив він.

Анатолій Бондаренко у свою чергу додав, що варто розібратися, хто з чиновників мав контролювати проведення робіт.

– Давайте гукнемо замовника, техогляд і підрядника. Хочу, щоб замовник повідомив, чому така ситуація відбулася, підрядник навів свої аргументи. Зараз треба закінчити це поле.Чиновників треба повигонити, які все це підписували. Вони ж повинні були дивитися і контролювати перебіг подій, – каже він.

Зазначимо, що в підсумку, ні технагляд, ні екс-депутат Володимир Халай, що є директором фірми підрядника «Черкаси-Інтерстрой», на захід не з’явилися.

 

250518 3

 

«Тональність» пояснень щодо неявки Халая в заступника мера Ігоря Коломойця та в Анатолія Бондаренка – дещо різниться.

– Сказав, що він занятий. Знаходиться на поточному ремонті доріг і чекає на новий асфальт, – пояснив Коломоєць.

– Він мені сказав, що не готовий. У п’ятницю на виконком він готовий доповісти членам виконкому, як все відбувалося і розповісти всі підводні течії з прізвищами, – сказав Бондаренко.

Зазначимо, що тендер на реконструкцію запасного футбольного поля відбувся в червні 2016 року. Тоді тендерний комітет відхилив пропозицію ТОВ «Фаворит-Спорт», а аукціон з найменшою ціною виграло ПП «Черкаси-Інтерстрой» (3 790 501 грн), договір на проведення робіт з ним був укладений в серпні.

У грудні 2016 року через переговорну процедуру підрядник отримав ще 1,45 грн на «додаткові роботи» Роботи мали бути завершеними до кінця 2016 року.


Джерело: infomist.ck.ua