Арбітри з Черкас мають попит
Написав Стас Лопес   
Четвер, 05 квітня 2012, 16:09

referi

   «Черкаський спорт» продовжує свою рубрику «Пас» в якій ми розповідаємо про черкаських представників у професійних футбольних лігах нашої країни. Сьогодні ми поговоримо не про футболістів, а про інших людей, без яких сам поєдинок просто не відбувся б. Їх бояться, недолюблюють, часом обкладають нецензурною лексикою і навіть погрожують розправою, та водночас їх рішення безапеляційне і важливе. Все це про арбітрів.

 

    До слова Черкащину на найвищому футбольному рівні у смугастій формі представляє на так і багато рефері. В Прим’єр Лізі працює лише один повпред нашого регіону. Семен Шлончак з Черкас вправно виконує функції асистентом арбітра. Вже найближчих вихідних цьому спеціалісту доведеться попрацювати на принциповому матчі «Дніпро» - «Металіст». До слова зарплатня асистентів в Прим’єр лізі складає близько 6-ти тисяч гривень. Гроші ніби й не малі, але й коло арбітрів обмежена.

adzatp8h4y41fv88zfvcccw3y7ckg22t

   

   Поки що може мріяти про потрапляння в цю когорту майже тезка черкащанина – Володимир Шланчак з Городища. Нині цей спеціаліст обслуговує матчі Першої ліги і вже 9-го квітня працюватиме на грі «Лівів» - «Динамо-2». Очолюватиме бригаду арбітрів на цьому матчі ще один представник нашої області – Юрій Фощій. В цьому чемпіонаті арбітр з вагомими перспективами обслуговував вже 10 ігор. До речі матч за участі другої командою «Динамо» він також обслуговував, тоді в Києві столичні поступилися «Кримтеплиці» з рахунком 2:0.

 

   Ще два черкаські арбітри працюють в Другій лізі. Асистентом в цій лізі є Іван Салівончик, а молодого Михайла Білоруса в цьогорічному чемпіонаті ставили, як на лінію так і в поле.