Ковпак знову з дублем, Махновський в старті. Інші матчі
Написав Максим Гаптар   
Понеділок, 02 квітня 2012, 10:32

tanchykvolodymyr045917524

"Черкаський спорт" продовжує свою рубрику "Пас", у якій ми розповідаємо про уродженців Черкащини, які нині захищають кольори різноманітних українських клубів. Традиційно, на вихідні відбулися чергові матчі Прем’єр-ліги та Першої ліги. Пропонуємо до Вашої уваги огляд матчів наших футболістів.

 

kovpaks03439557815Прем’єр-ліга

Ковпак перемагає "Олександрію"

У першоквітневому матчі 25-го туру "Арсенал" грав на виїзді проти колишнього клубу Олександра Казанюка, "Олександрії". Як вийшло у підсумку, без досвідченого уманчанина "Олександрія" не може продемонструвати достойної гри, як наслідок продовжує залишатися на останній сходинці турнірної таблиці. У звітному матчі "Арсенал" не без проблем здолав аутсайдера чемпіонату. Протягом першого тайму гра була рівною, гострі нагоди мали обидва суперники. Перші 20 хвилин кілька гольових нагод змарнували футболісти "Олександрії". Ближче до перерви "каноніри" вирівняли гру, але перший тайм завершився сухо.

У другій 45-хвилинці фінальний рахунок вирішився за три хвилини. Справжню перестрілку влаштували команди. Спочатку на 47-й хвилині Олександр Ковпак після подачі кутового відправив м’яч у ворота, відразі після розіграшу м’яча з середини поля господарі відновили паритет. Генев так саміо, після подачі кутового, ударом головою зрівняв рахунок. Але остаточне слово було за Ковпаком. Смілянин прийняв навісну передачу від партнера, і з-за меж штрафного майданчика завдав якісного удару, й вдруге вивів свою команду вперед. Цього разу остаточно. Дещо згодом Олександр Ковпак мав нагоду зробити хет-трик, але черговий удар головою "каноніра" був не точним. До завершення поєдинку гравці "Олександрії" з усіх сил намагалися відігратися, але "Арсенал" грамтоно оборонявся, і мав шанси відірватися в рахунку, але їхні контратаки мети не досягали. Фінальний свисток зафіксував перемогу "Арсеналу", який вийшов на п’яту сходинку.

Голи:

 

kostyantynmakhnovskyi39557815

"Оболонь" перемагає "Карпати", Махновський відстоює сухий матч

 У поєдинку аутсайдерів команда Костянина Махновського та Антона Шевчука мала нагоду залишити останню сходинку "турнірки", і пивовари нею скористалися. Щоправда у перемозі київської команди взяв участь лише один наш земляк. Костянтин Махновський вийшов у старті, у той час як Антон Шевчук знову не потрапив до заявки. "Оболонь" з перших хвилин кинулась в бій, чим неабияк спантеличила суперника. Вже на 7-й хвилині Гурський ударом головою відкрив рахунок. Весь перший тайм у городищенського кіпера "Оболоні" було вкрай мало роботи. Кияни повністю контролювали хід гри, не даючи супернику провести бодай одну вдалу атаку. На 29-й хвилині Олександр Мандзюк після серії передач розстріляв ворота суперника і подвоїв рахунок у матчі. До перерви "пивовари" мали кілька нагод забити третій м’яч, але їхні удари були не точними.

По перерві гравці "Оболоні" віддали ініціативу супернику, зосередившись на контратаках. Гравці "Карпат" створювали моменти, пробивали по воротам, але Костянтин Махновський вдало відстояв весь матч. У підсумку "Оболонь" перемагає і підіймається відразу на 14-ту позицію. Залишити останню сходинку допомогли "пивоварам" і "каноніри", які переграли їхнього конкурента "Олександрію". Нині в "Оболоні" 18 очок, тоді як її найближчих переслідувачів "Карпат" та "Олександрії" по 17.

 

Перша ліга

"Севастополь" здобуває третю перемогу поспіль, Танчик грає весь другий тайм

У першому домашньому матчі після поновлення чемпіонату севастопольці порадували своїх уболівальників перемогою над "Сталлю". У звітному поєдинку команда черкащанина Володимира Танчика могла зіграти в нічию, а то й програти. Справа в тім, що перемагаючи з рахунком 1 : 0 протягом усього матчу "Севастополь" на 80-й хвилині отримав гол у свої ворота. "Сталь", зрівнявши рахунок, помчала з усіх сил уперед, і ледь не вирвала перемогу. В одній із швидких контратака захисник кримчан Култишев отримав червону картку за фол останньої надії. Отримавши чисельну перевагу, "Сталь" забула про свої ворота і зосередилася на атаці, на чому їх і підловили господарі. Володимир Танчик неабияк підсилив свою команду у другому таймі, та посприяв переможному голу своєї команди. Танчик дав передачу у центр майданчику, Кузнєцов скинув м’яч на Алозіе, а той не схибив, принісши своїй команді перемогу. 2 : 1, "Севастополь" продовжує боротьбу за третю сходинку.

 

Крамар та "Буковина" грають в нічию

У матчі проти "Нафтовика-Укрнафти" Антон Крамар не зміг допомогти своїй команді перемогти. "Буковина" грала мляво, тому нічийний результат є закономірним.

 

"Олімпік" Драченка поступається одному з лідерів чемпіонату

Команда черкащанина Максима Драченка ніяк не може оговтатися від своєї програшної серії. Донеччани програють уже третій поспіль матч. Минулого туру відбулося певне дербі Черкаської області. Команда Драченка грала проти команди Крамара, і колектив першого поступився. У 23-му турі "Олімпік" приймав третю команду першості - "Кримтеплицю", і як наслідок знову програв. Не зовсім вдало відіграв свій матч Максим Драченко, який на 25-й хвилині у власному штрафному майданчику зіграв рукою. Черкащанин побачив перед собою червону картку, а арбітр призначив пенальті. На цьому участь черкаського футболіста у матчі припинилася, а "Олімпік" поступився з рахунком 0 : 3.

maksymlisovyi30596IMG_2832

 

Вже завтра у Першій лізі буде зіграно черговий тур у якому "Олімпік" зістрічатиметься з "Севастополем", однак черкаського дербі не вийде, оскільки Максим Драченко пропустить цей матч.

А "Буковина" Антона Крамара зіграє проти білоцерківського "Арсенала".

 

Мінське "Динамо" перемагає, наш Максим Лісовий грає майже весь матч

Чемпіонат Білорусі тільки розпочався, цими вихідними був зіграний другий тур. "Динамо" Мінськ у якому грає черкащанин Максим Лісовий перемогло "Славію" з рахунком 3 : 1. Черкаський футболіст відіграв майже весь матч, і був замінений на 81-й хвилині. За час, проведений на полі, Лісовий мав кілька хороших моментів забити, однак фортуна була не на боці Максима.