Уродженці Черкащини відіграли свої матчі на всеукраїнській арені
Написав Максим Гаптар   
Понеділок, 26 березня 2012, 09:16

kovpakvsmetalist57340

Ковпак робить дубль, Махновський грає весь матч, Шевчук не потрапив до заявки.

 

 «Черкаський спорт» розпочинає нову рубрику «Пас», у якій розповідатиме Вам про наших земляків, які грають поза межами нашої області. Сьогодні передачу "Черкаському спорту" з вищих ліг віддають відразу кілька відомих футболістів. Цими вихідними після перерви стартувала Перша ліга, також були відіграні матчі Прем’єр-ліги, тому до Вашої уваги огляд виступів наших «легіонерів».

 

Прем’єр-ліга

Ковпак робить дубль, «Арсенал» громить «Металіст».

Один із найвідоміших футболістів Черкаської області Олександр Ковпак провів напрочуд вдалий матч. Підопічні Леоніда Кучуки змогли перемогти одного з лідерів вітчизняного чемпіонату – харківський «Металіст». Справжнім героєм матчу став Олександр Ковпак. Уродженець сміли провів весь матч без замін і став головним мотором команди. Спочатку Ковпак був активним у середині поля, чіпляючись за м’яч у кожному вигідному моменті. Згодом Олександр збільшив свій тиск на ворота суперника. А на 34-й хвилині зусиллями Олександра Ковпака рахунок у матчі було відкрито. Артем Старогородський зробив подачу з лівого флангу, яку вдало замкнув Ковпак.kovpakvsmetalist57299

Далі футболісти «Арсеналу» пришвидшили свої дії, проводивши більше часу біля карного майданчику «Металіста». Але команда Мирона Маркевича не пропустили до перерви.

Відразу зі свистком на другий тайм «Металіст» намагався зрівняти рахунок, але відзначилися «каноніри». Наш Олександр Ковпак знову якісно розібрався у ситуації: Володимир Польовий зробив навіс з лівого флангу, Ковпак опередивши захисника «Металіста» з дев’яти метрів в один дотик відправив м’яча у ворота. Оформивши дубль, Олександр не став відпочивати а ще мав кілька хороших моментів, але в деяких йому бракувало точності, в інших вправно діяв захист суперника. Поступово «Металіст» «прокинувся» і став гостріше атакувати, аби зрівняти рахунок. І це харківській команді вдалося. Спочатку Бланко відіграв один м’яч, а потім Клейтон Хав’єр з пенальті відновив паритет.

Однак останнє слово було за «канонірами». Футболісти «Арсеналу» змогли знайти у собі сили і на останніх хвилинах гри здобули впевнену перемогу. На 84-й хвилині Йонуц Мазілу знову вивів свою команду уперед, а на 86-й Джордже Флореску ставить остаточну крапку в матчі.

4 : 2 – дубль Ковпака допомагає «Арсеналу» перемогти грізного суперника. Команда Ковпака залишається на шостій сходинці.

Відеоогляд матчу:

 

Команда Махновського та Шевчука поступається «Металургові»

У матчі проти донеччан грав лише один черкащанин – всі 90 хвилин відстояв Костянтин Махновський, натомість Антон Шевчук не потрапив до заявки. Попри те, що Махновський зіграв весь матч, особливих радощів від цього немає, оскільки «Оболонь» програла. Якісно гру провели «металурги», які й здобули перемогу. На 26-й хвилині не без допомоги Махновського донеччани відкрили рахунок. Морозюк зробив подачу у штрафний майданчик «Оболоні», Махновський намагався кулаками вибити м’яч, але потрапив у партнера Андрія Корнєва, від якого м’яч полетів у ворота. З лінії воріт м’яч у сітку «вколотив» Олександр Воловик. У моменті другого голу винити нашого голкіпера немає в чому. Гравці «Металурга» провели швидку атаку, якою повністю «розірвали» оборону «пивоварів»: Джордже віддав чудову передачу на Соареса, який з п’яти метрів пробив повз Махновського.

makhnovskyiprograye9657419

Далі нагод у «Металурга» було чимало, але Костянтин Махновський впевнено діяв у рамці. 0 : 2, команда Сергія Конюшенка поступається і залишається на останній сходинці.

 

Перша ліга

Антон Крамар грає весь матч і допомагає «Буковині» виграти

У рамках 22-го туру чемпіонату України «Буковина» виїзді грала з донецьким «Олімпіком». Черкащанин Антон Крамар відіграв весь матч і був замінений лише на 92-й хвилині. Команда Крамара змогла здолати своїх суперників з рахунком 1 : 0. На 35-й хвилині відзначився Сергій Басов. Нині у чемпіонаті «Буковина» йде шостою, і лише на два очки відстає від «Кримтеплиці» та «Севастополя», які перебувають на четвертій та п’ятій сходинках.

 

tanchykvsenergetyk16840

 

«Севастополь» «громить» «Енергетик», Танчик грає п’ять хвилин

Після зимової перерви «Севастополь» над успішно зіграв проти бурштинського «Енергетика». Команда Сергія Пучкова методично з перших хвилин почала забивати, на що «Енергетик» зміг відповісти лише одним точним ударом. Наш Володимир Танчик з’явився на полі, коли результат був зроблений. На 88-й хвилині черкасець змінив Култишева. За шість неповних хвилин Танчик не встиг запам’ятатися чимось особливим. 5 : 1, перемога за «Севастополем», який перебуваючи на четвертій сходинці відстає на два очки від білоцерківського «Арсеналу», який поки що перебуває на «бронзовому» місці.