Олександр Ворона: "Ми не заглиблювалися в регламент турніру, а грали на перемогу в кожній грі"
Написав Administrator   
Четвер, 04 серпня 2016, 17:00

813006 1470296039

Збірна України вийшла у плей-оф чемпіонату Європи. Команда черкаського спеціаліста - Олександра Ворони зробила це, посівши перше місце у групі "D".

Після ігрового дня прес-служба "Черкаських Мавп" поспілкувалася з головним тренером команди.

 

- Олександре вітаємо Вас з перемогою над Шотландією і з першим місцем у групі!
- Я радий з того, що ми так пройшли груповий етап. Ми програли лише один матч, але то була гра у якій у мене немає претензій до хлопців. Приємно, що ми перші у групі, але це не головне. Головне, що ми вийшли у плей-оф. Ми не заглиблювалися у регламент турніру, а виходили на перемогу у кожній грі – це і дало позитивний результат. Ми зробили лише перший успішний крок, у баскетболі важливо зробити хороший подвійний крок, будемо працювати над цим.

- Ви дали відпочити двом ключовим гравцям. Це запланований крок?
- Напередодні матчу у нас була нарада тренерським штабом та своєрідним докторський консиліум. Було прийнято рішення дати відпочити цим гравцям, а також Дубоненку. Ми дали більше ігрової практики гравцям, які її мають мене на цьому турнірі. Ротація не вплинула на результат, всі впоралися з поставленим завданням. У перерві ми поговорили з Дубоненко, він виявив бажання грати. Після травми за два періоди він відіграв 11 хвилин, поки він лише знаходить свої кондиції і сподіваюся допоможе нам у плей-оф.

- Так розумію завтра розбиратимете матч Чехія – Естонія?
- Так, ми замовили це відео у організаторів. Тут така система. Завтра будемо вивчати суперника, а вже наступного дня важлива гра.

- З огляду на те, що з чотирьох учасників півфіналу три вийдуть у дивізіон "А" чвертьфінал головний етап цього турніру?
- Теоретично так. Та для нас кожен матч головний.