Олександр Ворона: "Збірна України примусила себе поважати, а зараз хоче більшого"
Написав Administrator   
Середа, 03 серпня 2016, 18:36

139522 1470221818

Керманич юніорської збірної України з баскетболу і тренер "Черкаських Мавп" розповів про поточний стан речей на чемпіонаті Європи.

 

Матч Грузія – Україна на чемпіонаті Європи U-18 став справжньою окрасою турніру. Гра, яка підсвідомо вважалася боротьбою за перше місце в групі завершилася мінімальною перемогою грузинів – 72:71. Попри це, Олександр Ворона пишається своїми хлопцями, які знову продемонстрували бійцівські якості.

 

- Олександре, на жаль за матчем стежити вболівальники можуть лише з текстового онлайну. Розкажіть про гру.
- Матч був дуже непростий. Ми очікували цього, фактично це була гра за перше місце у групі. Хоч на турнірну таблицю ми намагаємося не дивитися, відчувалася відповідальність. Я неймовірно вдячний хлопцям, що вони показали характер та зуміли повернутися у матч. Ми показали хорошу гру та справжні бійцівські якості. Я пишаюся своєю командою, хлопці билися як справжні чоловіки, а поразку, як тренер, беру на себе.

 

- Що було на останніх секундах матчу? Ягодін отримав фол.
- Якщо брати загалом – нам не вистачило розсудливості у заключні хвилини матчу. Кілька недопрацювань призвели до мінімальної поразки. Щодо ситуації з Ягодіним, він намагався поставити чистий блок, встигаючи за діями суперника. У підсумку були пробиті два штрафних, які встановили остаточний результат.

 

- На початку гри команда пропустила серйозний ривок суперника. Після цього ви зуміли преребудуватися і довгий час контролювати хід матчу. Вже не вперше на цьому турнірі ви робите подібний ривок.
Все завдяки захисту. Лише завдяки захисту можна внести відчутний перелом у гру та виграти матч. Суперник потужніше нас. Це було відчутно на початку поєдинку, він скористався цим і часто продавлював нас. Те, що ми здатні відіграти відставання на цьому турнірі – запорука командної злагодженості та кропіткої роботи на кожному клаптику ігрового майданчика.

 

- Ви кажете, що не тримаєте у голові турнірну таблицю, але напевне хотіли оминути Чехів у першому раунді плей-оф?
- У нас думки лише про конкретний матч. Правильно виходити та перемагати. Сьогодні треба обігрувати Шотландію і вже потім думати про Чехію. Насправді на цьому турнірі нас не вважали фаворитами і навіть не прогнозували вихід з групи. Ми примусили себе поважати, а зараз хочемо більшого – перемагати у кожній грі.