Максим Мірошніченко: "Хочу бути основним гравцем "Черкаських Мавп"
Написав Administrator   
Вівторок, 28 червня 2016, 16:42

12771650 1198558076835549 7066059184808153679 o

Захисник молодіжної збірної України та гравець "Черкаських Мавп" поспілкувався з клубною прес-службою перед стартом чемпіонату Європи, що пройде у Фінляндії.

 

Молодіжна збірна України вже майже протягом місяця готується до чемпіонату Європи, який незабаром пройде у Фінляндії. Тренувальною базою для команди є саме Черкаси. Та це і не дивно, адже кістяк команди складають саме вихованці Черкаської школи баскетболу. Сьогодні ми поспілкувалися із захисником нашої збірної та гравцем “Черкаських Мавп” – Максимом Мірошниченко.

- Макс, з поверненням в Черкаси! Які враження від збірної Греції? Після Франції думали, що розберетесь з ними «однією лівою»?
- Дякую! Ми дійсно виконали великий об’єм роботи, перед цим обіграли молодіжну збірну США та Франції. Поїхали в Грецію і думали, що без варіантів виграємо всі три гри, адже в команді Греції практично всі хлопці були 97-го року народження. Але вийшло так, що накопиличилася втома, плюс свою роль відіграв переліт. Коли почали грати ми зрозуміли що вони дійсно сильні суперники. Але наступні дві гри ми з ними грали на рівних. Отож щоб займати призові місця на цьогорічному чемпіонаті Європи потрібно бути як мінімум трохи краще ніж вони, а вони грають на високому рівні.

 

- З кожним матчем з греками ви грали все краще і краще. У наступній зустрічі – переможете?
-  Я думаю це беззаперечно була б цікава гра!

 

- Чи були якісь особливі емоції, коли дізнався, що тебе викликали грати за збірну?
- Особливих емоцій не було, тому що знав, що поїду. Це звичайні тренування, тільки більша відповідальність через те, що представляєш національну команду.

 

- Як взагалі настрій у команди?
- Гарний, робочий настрій. Відчувається, що ми вже більше дізналися один одного, згуртувалися. В команді чудова атмосфера, тому працюємо на результат.

 

- За великим рахунком довгої відпустки в тебе не було. Розкажи, чи встиг відпочити?
- Взагалі так. В мене було два тижні відпочинку по закінченню сезону. Їздив до рідних у Кривий Ріг, а також на 4 дні на відпочинок до Одеси. Звісно, що кожного дня тренувався, ходив у басейн, плавав.  Але зараз знову вже трохи накопичилася втома, тому хочеться швидше зіграти на чемпіонаті Європи, зіграти позитивно, зайняти призові місця і відпочивати!

 

- Минулого сезону ти видав декілька яскравих матчів, наприклад гра з Волиньбаскетом, коли ти посадив Джексона на п’яту точку. Думаю всі то пам’ятають. Як вважаєш, в наступному сезоні в тебе буде більше таких матчів?
- Ну, чесно кажучи я сподіваюся, що в цьому році в мене буде багато матчів в яких я буду багато грати. Досить сидіти як запасний гравець, цього сезону хочеться вже бути основним гравцем складу. Тому все в моїх руках та в руках тренера.