Василь Гречаний: "Президент мені довіряє"
Написав Андрій Вєков   
Четвер, 12 травня 2016, 09:27

12052016

Головний тренер "ЛНЗ-Лебедина" розставив усі крапки над "і" після вильоту шполян із Кубка Черкаської області з футболу. 

 

– Василю Володимировичу, розпочнемо з приємного – з останньої перемоги над "Спартаком". Як підходили до цієї гри?

– У нас однакове налаштування на всі ігри, тому цей матч зіграли без якихось додаткових мотивацій, просто вийшли на поле і переграли суперника. Усі офіційні матчі для нас важливі, тому коли програємо – переживаємо, виграємо – радіємо. Матч зі "Спартаком" нас порадував. 

 

– Перед грою футболістів повезли на Лебединський завод. Що за екскурсія, у яких цілях?

– Так було таке. Президент вирішив показати хлопцям, що ж таке ЛНЗ і чому ця абревіатура присутня на їхніх футболках. Також показали будівництво стадіону, який планують відкрити в серпні. Екскурсія без "накачки" перед грою, виключно в цілях ознайомлення. 

 

– Перед стартом чемпіонату області команду не слабо "лихорадило". Важка перемога над "Олімпом" і виліт від "Ретро". Як це можна пояснити?

– Цікаво те, що на нас дуже серйозно налаштовуються усі команди в області, адже розцінюють нас як претендента на медалі. Хоча, окрім нас є низка потужних колективів в області. Я не шукаю виправдань, але конкретно поразка від "Ретро" – не по грі. Дві нічиї за нашої переваги... Можливо десь недоналаштувались. Є ще один бік медалі. Усі в області знають про нашу принципову позицію щодо суддівства. В деякій мірі це теж впливає на кінцевий результат. Утім, ми йдемо своїм шляхом і вважаємо, що він правильний. 

 

– Цікава реакція президента на виліт із Кубка. Не було ніяких ультиматумів, накшталт: не вийдете у фінал – звільню?

– Ні, про такий розвиток подій мова не йшла і не йде. Відреагував... Ну як можна відреагувати на прикрий виліт своєї команди з півфіналу? Засмутився звісно. Увесь колектив не в захваті, але до крайнощів справа не доходить. 

 

– Як ставитеся до розмов типу "треба міняти Гречаного, він ніякий тренер"?

– Я знаю людину, яка особливо активно цим займається. Я три роки тому в обличчя йому висловив своє ставлення до нього. Він ще "котить бочку" на Василя Павловича Швецова, так от йому до нашого Павловича ще дуже далеко. А керівництво "ЛНЗ" взмозі самостійно прийняти рішенні без таких "експертів". У нас була розмова з Андрієм Полтавцем, президентом команди, стосовно моєї кандидатури, він продовжує мені довіряти. 

 

– У вас гра вибудувана наступним чином: переграєте суперників, багато працюєте на всіх ділянках поля, але голи не йдуть, ви їх "вимучуєте". Як із цим боротися?

– Так, пропускаємо мало, а голи "народжуємо". Немає бомбардира з гольовим чуттям, щоб на 90-ій хвилині включився і забив за потреби. 

 

– Завдання на сезон є?

– Перемагати в кожній грі. 

 

– А підсумкова мета?

– На мій погляд, важливо в цьому сезоні скласти конкуренцію уманським командам: "УТК" і "Уманьферммашу". Проте ми в своїх силах упевненні, керівництво вірить у нас, я особисто вірю в хлопців, головне налаштовуватися і перемагати.