Олександр Кирилюк: "Кожні півроку ми змушені формувати фактично новий склад команди"
Написав Administrator   
Субота, 09 квітня 2016, 12:39

Кирилюк2сф232

Головний тренер "Зорі-Черкаського Дніпра-2" в інтерв'ю клубній прес-службі окреслив власне бачення розвитку дублюючого складу.

 

   – Олександре Іллічу, розкажіть будь ласка про підготовку команди до нового сезону.

   – Працювали на спортивних майданчиках Центрального стадіону та навчально-тренувальній базі у с.Білозір’я. За цей період провели десять контрольних матчів та взяли участь у Кубку «Черкаського спорту».

 

   – Які зміни відбулися у складі команди?

   –  Це дуже болюче питання, адже кожні півроку ми змушені формувати фактично новий склад команди. Зимове міжсезоння не стало виключенням: колектив залишили Артем Білоус, Олександр Колос, Антон Матвієнко, Ярослав Петриченко, Сергій Чернієнко, Ілля Нікітенко та два голкіпери Євген Панченко та Ярослав Іщенко. Замінити втрати покликані юнаки 1999 року народження.

   Головною метою нашої роботи є підготовка резерву для головної команди. Проте існує ряд перепон з боку обласної федерації футболу, яка посилаючись на регламентні норми УЄФА, не дозволяє заявляти за «Зорю-Черкаський Дніпро-2» учасників дитячо-юнацької ліги.  На мою думку, кивати на Європу ми зможемо лише тоді, коли інфраструктура, умови та рівень фінансування юнацького футболу хоча б наближено будуть співрозмірними.

   На моє глибоке переконання необхідно на місцевому рівні прийняти рішення, яке задовольнило б всіх учасників змагань, про можливість виступу гравців із ДЮФЛ за молодіжний склад «Черкаського Дніпра» та залученні 2-3 гравців основної команди, які не мають ігрової практики або проходять курс відновлення після отриманої травми.  Інакше втрачається сенс підготовки резерву для професіональної команди.

DSC_1440 

   – Олександре Іллічу, хто входить до тренерського штабу «Зорі-Черкаський Дніпро-2»?

   – За великим рахунком – я сам. На волонтерських засадах з юними голкіперами працює тренер білозірської сільської академії Анатолій Дейнеко. Я вважаю, що з командою, яка ставить за мету підготовку професіональних футболістів повинні працювати 2-3 кваліфікованих тренери.

 

   – І наостанок, хто стане першим суперником молодіжного складу?

   – 10 квітня на виїзді зіграємо матч 1/16 фіналу розіграшу Кубка області проти чорнобаївського «Колоса».

ckdnipro.com.ua